story of the blues

Posted: Monday, June 5, 2006 in General

wa memang dah plan tak nak kayuh last saturday & sunday coz skg ni kan school holiday, nak gak habiskan time wa dgn family wa. so on saturday wa & family wa kasi cuci aquarium and kasi tukar ikan2 baru.. ikan2 lama sudah besar.. kasi lepas mereka2 ni ke dlm sungai kat area rumah wa. kat dlm aquarium tu skg ni semua ikan2 baru yg comel2 belaka hihihi.. cuci aquarium aje dah mkn masa 2 jam. gi pilih & beli ikan pun lama gak.. layannn..

on sunday gi tgk wayang citer "over the hedge". pastu gi jejalan & makan2. balik rumah penat gilaaa.. semua pengsan. aku pulak, penat ari sabtu tak hilang lagi.. bukan sebab cuci aquarium but tak recover lagi from training on saturday nite tu. penat ooo.. coach suruh pebetul wa punya freestyle.. stroke & breathing. memula je ok.. pastu bila dah penat, semua mcm siol.. lintang pukang. pastu kena buat backstroke yg memang wa tak suka.. entah kenapa wa pun tak tahu. start kul 8.30pm end dekat kul 10.00pm. perghhh..

on sunday nite pun kena belasah gak. this time coach wa sudah temporary transfer wa and 2 org lagi ke coach yg garang from sabah. coach ni member wa cakap dia training bebudak KL. nama dia wa tak ingat la. wa terdengar coach wa cakap dgn mamat ni.. "hang kasi pebetul sikit mamat ni punya freestyle.. dia punya breathing ada problem pastu hang tgk kicking dia".. hahaha.. wa ni student bermasalah rupanya.

mamat ni pun suruh wa swim coz dia nak analyse.. dia tengok dari atas pool je. suspend siol.. bila dah habis 25m, dia pun memulakan syarahan.. "awak swim just ok but kena swim selalu.. i tgk u cepat penat.. that's normal for beginner.. u kena improve u punya breathing technique.. i will give u 1 drill yg boleh membantu u.. bla.. bla.. bla.. perghhh.. kena lagi.. aduhhh..

buat 1 drill je pun dah penat ooo.. but i know that will help to improve my breathing technique. hopefully before the pd triathlon. dekat kul 10.00pm gak la habis. so wake up this morning seluruh badan sakit2.. aduhhh..

woiii.. world cup start hujung minggu ni la.. this time nak sokong team mane yek..?? before this aku suka italy & german but both team mcm ceplesss je skg ni. eemmm.. kena tukar team la nampaknya..

Comments
  1. princessren says:

    hello bacin. interesting gak baca ur blog nih. memang betul mcm diari lah. hehe…

  2. bacin says:

    hi mary. mcm mane u boleh tersesat and jumpa wa kat sini..?? hihihi..

  3. princessren says:

    hahahhaa. oh tau gua mary yek.. i terjumpa ur blog last week. i nampak u tulis byk ‘wa’ i terconfuse. eh apsal bacin, blog dia cakap pasal azwar jer nih.. hehe… oh wa = gua.

  4. Aini says:

    bacin,

    takde citer pasal MAIN ker??

    boring aa camni🙂 hehehehe

  5. bacin says:

    kau nii.. ringan2 la dulu.. nak terus main je, mane boleh.. :p

  6. Aini says:

    ooo.. geli2 dulu yer..

    faham faham..

  7. teek says:

    bacin!!! pakcik dah ada blog skang eh?

    forza azzuri!

  8. bacin says:

    te_ek : hang panggil aku pakcik..!! aduhhh.. tak leh ngurat la mcm ni :p

  9. norm says:

    warhhhhh warhhhhhh …… uncle bacin dah ada blog laaaa ……. letak la pic sekali … baru happening ……

    ikhlas dari ur silent enemy .. .walaaaaaaaaa

  10. bacin says:

    asry@norm : emmm.. gud idea.. wa ada byk gambar lu.. hihihi.. nanti wa iklankan kat sini :p

  11. norm says:

    pic wa masuk, bermaksud blog lu berakhir …. hahahahaaa ….

    ugutan ikhlas dari seorang hackers ……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s