Archive for July, 2006

official results..

Posted: Monday, July 31, 2006 in General

official results dah keluar kat www.triathlonmalaysia.com. in sprint category (men 17-39 years) dengan catatan 58min 48s wa mendapat tempat ke-42 daripada 59 org participants and overall wa mendapat tempat ke-87 daripada 137 org participants. boleh laaa.. kalau 5 bintang wa dapat la 1 bintang :p

in team relay pulak ClimbXMedia.com membuat catatan masa 2hrs 42min 08s dan mendapat tempat ke-17 daripada 35 team yg bertanding. 3 bintang utk team ClimbXMedia.com. caya laaa..

semalam duathlon kat putrajaya wa tak dapat join.. last friday send email to melody suruh kensel nama wa.. ari ni dah tak demam but selsema ada gak lagi.. so sengau sikit hihihi.. esok lusa ok kot. balik dari pd terus demam.. maybe terkejut kot, coz org panggil triathlete hahaha..

Advertisements

2nd day.. team relay

Posted: Wednesday, July 26, 2006 in General

our team name is ClimbXMedia.com. sebab semua suka memanjat agaknya.. wa mcm biasa suka panjat orang..!! hihihi..

wa tak pernah training dgn dia org – tak pernah tengok/jumpa pun – tak pernah terlintas pun nak masuk relay kat pd.. 1st time jumpa dia org ni ari sabtu kat pd masa amik race kit.

lebih kurang 1 week before race day wa dapat email dari adilah invite sesiapa dari gang light & easy yg berminat nak join team relay kat pd. dia kata team tu tak ada tukang kayuh. wa pun terus offer diri. memula ingat ari ahad tu nak tengok kengkawan race.. stim punya pasal terus terjebak. tak boleh tahan tgk orang race beb.. kaki gigil.. hahaha..

ClimbXMedia.com unoffical time.. ikut jam masing2.. swim 1.5km : 35min.. bike 40km : 1hr 17min.. run 10km : 49min.. total : 2hrs 42min.

 what am i doing..???

ni dia swimmer utk team wa.. nama dia yew jo.. 1st time swim kat open water.. laju gak tu.. bravo.. bravo..

 mcm laju je.. poyo :p

lepas je dapat baton dari swimmer wa pun belasah laaa.. dapat overtake ramai gak la.. rasa bersemangat & best gila dapat overtake rider lain.. kena pulak rider tu wa kenal.. siap cakap tumpang lalu lagi hahaha.. sorry tank.. hihihi..

pastu handover pulak kat runner.. lepas ni boleh bersantai sambil tengok ramai aweks yg bermacam bentuk & saiz.. hihihi.. rugi sesiapa yg tak dapat gi pd.. terutama monyet2 kat pipot.com hahaha..

ni dia wa punya runner.. gary fong.. new pr i presume? caya la bro..!!

ClimbXMedia.com – gary fong, bacin & yew jo.. well done..!!

tank & bacin.. alamakkk terkantoi tengah skodeng..!!

with azam & zabil.. oiii pundekkk mcm mane korang boleh laju gila :p

dgn kengkawan azhar from jb.. tank tidur dgn org jb.. test power barang jb ke bro?? muahhahaha..

light & easy geng.. makin lama makin laju & makin gila.. hihihi..

dapat medal memang best.. each time dapat habiskan race lagi best.. dia punya kepuasan tak dapat nak citer dgn perkataan.. stim gilaaa..

1st day.. sprint

Posted: Tuesday, July 25, 2006 in General

unofficial time.. pakai jam cap nike triax c5.. kena beli jam baru la.. jam ni mcm nak rosak je.. dia punya punat picit2 tu dah nak tanggal tapi banyak berjasa jam kesayangan wa ni.

swim 400m : 17min.. bike +/- 12km : 20min.. run 3km : 21min.. total : 58min.. tempat ke berapa tak tahu lagi.. mcm biasa la kena tunggu update kat triathlon malaysia.

kat starting line.. wa gi test air dulu.. swim slow2 kasi warm up dulu.. pastu baru lepak tunggu masa je nak start. jumpa ramai member gak kat sini. cover line.. buat2 kool je.. but if pakai hrm mesti dah tunjuk max reading. suspend siol..

kim : saya tujukan lagu negaraku ini khas buat bacin.. 

kimbeley yap pun ada gak.. wa dapat borak dgn star kat starting line.. bangga siol.

before start mr chan kasi syarahan terakhir.. wa tengah bergayut kat pontoon.. penat ooo terapung lelama dalam laut tu.

dah start pun.. entah berapa ramai la yg kena tendang masa start ni.

jauh lagi daaa.. sampai hujung tu turn left pastu go straight.. lama sikit lepas tu baru buat u turn.

abang bomba.. ready ye.. kalau nampak wa tenggelam timbul terus je masuk gear 5 ok.

bike section.. part ni yg paling wa suka hihihi.. boleh curi tulang. lepas ni kena lari pulak.. aduhhh..

 sikit je lagi..

 yeaaa.. dah sampaiii..

huhu.. malam ni boleh la celebrate dgn awek ganas pujaan hati wa hahaha..

after dinner kat admiral marina.. with stephanie chok.. diantara perempuan paling ganas kat dalam dunia duathlon & triathlon di malaysia.. kat pd dia dapat 2nd place.. nasib baik esok pagi tu ada race lagi..!! kalau lutut longgar mcm mane nak race.. hahaha.. pundekkk..

coming soon.. 2nd day.. team relay

nak tgk gambar banyak gila sila tekan sini and sini and sini seriusss.. banyak gilaaa.. semua kat blog kc (thanks kc & geng)

zoot perghhh..

Posted: Sunday, July 23, 2006 in General

port dickson international triathlon 2006, sabtu & ahad.. banyak benda nak citer sebenarnya.. tapi nanti lah dulu.. kasi settle satu satu dulu.

sabtu wa race.. ahad pun wa race.. sabtu wa masuk sprint category.. ahad wa masuk team relay.. gila kuasa betul.. hihihi..

masa wa sampai kat admiral marina nak amik race kit.. wa nampak cervelo p3 tgh display kat situ. ivan basso pakai bike ni kat giro d’italia.. lawa siol. pastu yg syok nya the bike boutique nak buka cawangan kat kl.. kalau tak silap kat klcc. so, kedai ni buat cabutan bertuah.. siapa bertuah akan dapat cervelo p3 frameset. wa pun isi je form yg aweks tu kasi.. senang je.. tulis nama & email address je.. pastu angau.. senang kan??

yg satu ni pun syok gak.. ramai yg tergoda termasuk wa.. pastu harga pun consider ok la.. zoot racesuit..!! kat malaysia mane ada kedai jual baju sendat ni. mamat tu bawak zoot ori beb.. 2006 punya model.. dia bawak 2 kaler.. merah/hitam & biru/hitam.. kalau kat dalam website tu zoot jual $95 us dollar.. lebih kurang $380 ringgit malaysia.. tak campur duit pos lagi tu.. si azhar mamat jb cakap kat singapore pun lebih kurang harga mcm tu gak.. mamat yg jual zoot tu cakap only for today dia jual $290 cash.. no credit card. hahaha.. ada beraniii.. orca thailand pun tak silap wa lebih kurang $250 to $300. tak boleh tahannn.. hihihi.. apa2 hal pun wa dah amik dia punya call card. sendiri mau ingat..

kalau wa pakai suit ni masa race ok tak?? kat perut tu nanti wa fine-tune la sikit..

ipoh mali.. main banyak bunyi..

Posted: Tuesday, July 18, 2006 in General

perghhh.. in july ni banyak betul event.. almost every week ada je benda nak buat. last sunday wa join ipoh mtb fellowship ride kat tambun.. tambun and tembam.. bunyi dah dekat dah tu.. mesti best kan?? hihihi.. memang best ooo.. 45km offroad trail yg stim sesangat. flag off kul 8.00am and wa sampai kat finishing line lebih kurang kul 12.05pm. wa tergolek sekali kat dalam hutan tu bila tayar depan masuk lobang kat titi kayu. sib baik tergolek dgn cara handsome.. kalau tergolek dog maybe akan memalukan seumur hidup wa hahaha..

kita org tinggal kat sini la.. tambun inn.. kat luar mcm panggung wayang zaman p ramlee but sib baik kat dalam bilik cun and siap ada astro lagi.. saturday nite layan af4 hihihi.. kat tv2 ada konsert jamal.. layan sampai midnite.. hidup jamal.. hahaha..

errr.. bang, nak tanya sikit.. disk ni kalau burn mp3 boleh muat berapa lagu yek..??

laif, azmar, izwan & sapari..

500++ rider datang dari merata pelusuk malaya..

makkk oiii.. muka serious tu.. yg sebenarnya tengah terkemut kemut tahan berak.. hahaha..

banyak sungai lelawa dlm hutan tu.. dah start ride terlupa nak amik gambar daaa.. yg ni dari camera shakir.

road block.. dah habis ride dapat souvenir

yg ni bukan amoi jual limau tambun ok.. this is wendy.. kat tangan dia tu ada list tukang urut.. lepas habis ride korang boleh amik contact no. kat dia.. hahahaha..

banyak tenaga dah habis tadi beb.. kasi reload balik kaw kaw punya..

alamakkk.. gulp.. gigi palsu aku..

tadi aku guna lapan juta calories utk sampai ke finish line.. skg ni baru loading balik 0.000001%

bila nak habis makan daaa.. aduhhh.. perut cramp nak buat mcm mane ni..??

harap maaf.. yg sampai lambat sila amik nombor kat wendy..

alamakkk.. pd international triathlon lagi 4 ari..!!

practice.. practice.. practice..

Posted: Thursday, July 13, 2006 in General

last sunday went to pd again.. this time wa buat semua swim-bike-run.. emmm.. swimming still hampehhh & ceplesss.. but most important wa tak tenggelam hihihi.. race day dah dekat.. seminggu lebih je lagi.. to play save, wa nak buat breastroke all the way.. freestyle next time.. tunggu la dulu.. wa kena training lebih kat pool dulu.. takuttt..

mr chan : 1st you all swim to the white buoy. after that turn left to the 2nd buoy.. the red & white buoy. after that bla.. bla.. bla..

bacin : makkk oiii.. jauhnya.. errr.. cukup la tu.. sampai 2nd buoy wa buat u turn hihihi..

power la mr chan ni.. semua dia boleh. all in one. siap buat demo lagi.. bagaimana nak berenang lurus.

adila, azmar & ironman steve.. bacin kat belakang tu jangan panic..!!

ok sekarang bacin boleh panic.. hahaha.. pls jangan la lemasss..

the bestest part..

wa tunjuk lidah..

 dia pun.. wa tak boleh tahannn..

support car.. thanks to coach azwar & adik dia.. rajin dia org tangkap gambar beb..

 nak gi lari jab..

bacin, asri & ajeep

perghhh.. bestnya dah habisss..

with amoi power.. kim – triathlon gold medallist in manila sea game 2005.. ex malaysia swimmer..

ajeep : emmm.. sapa minah tu ye.. bon bon power tuuu..

azwar : baik kau cakap cepat.. kalau tidak aku suntot kau

perghhh.. awek mane tu??

ajeep : dua-dua sekali.. puting kiri & kanan

kim takpa tunjuk perut.. bacin pls jangan.. hahaha..

dah la tuuu.. jom balik main.. hahaha..

kesian zidane..

Posted: Monday, July 10, 2006 in General

zidane.. emmm.. kesian pun ada.. bangga pun ada.. entah la.. memula dia bagi gol awal utk france.. pastu dia dapat red card.. and finally dia dapat golden ball award for the tournament’s best player.. all in one nite..!! errr.. jgn lupa italy champion..!! hihihi..

kat pd semalam lepas swim.. on the way ke transition area for cycling section.. ajeep tegur.. kenapa perut wa mengelebeh.. ada spare tayar daaa.. hahaha.. padan muka.. banyak main.. malas gi training.. tu la pasal..!!