slow long run..

Posted: Sunday, August 6, 2006 in General

this morning join doc hisham, kam, ming & doc amir buat long run kat putrajaya. menu – 33km.. follow the actual route for putrajaya international marathon this coming september.. kalau full jadi la 42km. for today event doc hisham jadi “kepala”.. dia ni dah 3-4 kali lari marathon. dia dah letak 100plus every 3 to 5km mark sebelum subuh lagi. and for kam, ming & doc amir, ni marathon yg pertama.. wa pulak ni yg kedua. we all start pukul 6.20am.

the 1st 20km semua cun.. masa tengah lari siap nyanyi lagu jamal & alleycats lagi tu.. bila dah sampai kat 24km mark.. kaki kam mula sakit & dia terpaksa stop. so we all continue without kam.. kam slowly ikut belakang.. walk & run.

lepas tu wa punya turn pulakkk.. aduhhh.. sampai kat 29km mark jari kaki wa mula sakit.. sakit gilaaa.. mula slowdown pastu sampai kat picc wa kena stop.. tak boleh tahannn.. so, ming & doc amir continue.. wa & doc hisham mula jalan.

wa terpaksa bukak kasut & jalan kaki ayam about 200m kot sebab jari kaki sakit sesangat. lepas tu wa suruh doc hisham continue running & if dia sampai kat keter dia awal, wa suruh dia jemput wa. so doc hisham lari la sesorang.. and wa pulak jalan la sesorang.. masa tu dah pukul 10.10am.. panasss..

after about 400m wa jalan tetiba kam ada kat belakang wa.. dengan energy yg hampir nak habis (nak mampus sebenarnya) wa pun lari la slow2 dgn kam. sampai la lebih kurang kat 32.5km mark nampak doc hisham dengan truck dia.. kita org apa lagi.. terus panjat laaa.. penat siol.. dada/jantung ok.. kaki je yg sakit gilaaa.. tak silap wa 4jam lebih gak la nak habiskan 33km tu. target 3hrs 30min je.. gagal.. cuba lagi next time. emmm.. cobaan. wa punya timing for 30km masa great eastern run ari tu 3hr 21min 24s.

ming & doc amir power siol.. 1st time buat long run.. after 32km mark baru dia org start walk & run.. semangat baju baru & kasut baru la tu ye.. hihihi..

tu laaa.. training & mileage kurang.. padan dgn muka wa.. emmm.. tak apa, ada lebih kurang sebulan je lagi.. boleh adjust or fine-tune kat training wa.. overall pagi tadi best walaupun suffer.. hihihi..

semalam tak jadi panjat tangga menara tm.. petang lepas meracun rumput kat kebun, wa gi training swimming dgn azmar & asry. errr.. sebut pasal kebun.. wa punya pokok buah pulasan dah mula pandai berbuah.. sebijik je yg masak.. yg lain nampak hijau & kecik lagi. sedap gak.. isi pun tebal & manis. 1st time berbuah & pokok pun kecik lagi.. pokok ni rendang.. tinggi lebih kurang 6 kaki je.

Comments
  1. Aini says:

    WOW ada kebun pulasan!

  2. jaja says:

    pergh! can i be your protege, hehehe. nak abiskan 10km pun semput aaa :p

  3. bacin says:

    jaja : no problem.. masa lari u boleh nyanyi lagu apa?? suara tak best tak apa.. as long as lagu tu best hihihi.. baru syok lari

  4. norm says:

    cin .. sapa2 yg buat 10km pon semput tu, boleh register club sama wa …. walaaaaaaaa

  5. stupe says:

    mamat doc dua ekor tuh memang giler…
    ming power sial…

    bacin, kau memang hero aku apsal kau lari/jalan kaki ayam.

  6. Tu la pasal, kau tu champion jalan pegi pasar pagi sabtu je beb, ada hati nak lari marathon konon….heheheh. Anyway, selamat maju jaya untuk marathon nanti. Kalau nak lagi laju, pinjam je boot koboi jamal masa marathon tu. Sure lari laju cam kuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s