putrajaya – some say it’s hell (part 1)

Posted: Sunday, September 10, 2006 in General

sekarang ni nak jalan pun susah.. jalan dah mcm org cacat.. terkangkang kangkang.. nak duduk pun susah.. angkat kaki nak pakai spendar & seluar pun susah. putrajaya i tell u, panasssssssss..!! bukittttttttt.. mak oiii..!! banyak & panjang2.. jiwa kacau & gangguan mental betul..

lu tengok ni.. last march this year in kl international marathon – 42km wa buat 5hrs 10min 16s (target 5hrs). ari ni.. 10th september tahun yg sama in putrajaya international marathon – 42km jugak.. target pun sama – 5hrs.. unofficial time.. 5hrs 45min 40s.. nak mampusss oooooo.. tersasar jauh.. 45min boleh sampai seremban kan?? but wa suka la perkataan international tu.. mcm bagus je kan hahaha..

wa punya split time..

10km : 1hr 5min (target 1hr 10min) – condition ok.

20km : 2hr 15min (target 2hr 22min) – condition ok.

30km : 3hr 37min (target 3hr 33min) – condition ok & tak ok.

40km : 5hr 16min (target 4hr 44min) – condition mcm nak mampusss..

42km : 5hr 45min (target 5hr 00min) – condition tut.. tut.. tutttttttttttt..

the critical/crucial part is in the last 10km. at the 32km mark dah mula lari-jalan-lari. the last 2km – wa jalan 1.5km & lari 0.5km sampai la finish line.. hihihi.. sebab ramai orang tengok kat situ.

ok lah nanti sambung part 2..

p/s : wa upload 2 lagu lagi kat Click PLAY to listen.

Comments
  1. jaja says:

    kul bape sampai finish line? tak silap masa they all announced for 42km, runner dari mauritius ke ape yang sampai, 3hr ++ tu

    anyway, congrats coz berjaya abiskan gak 42km!

  2. Jamil says:

    Congrats … janji habis beb! jalan kangkang ke … kengkeng ke …wa tabik sama lu.

  3. Faie says:

    Congrats, congrats! Nanti utk KLIM kita train sesama lagi, okay (tapi aku masuk half lagi laaaah)?

  4. princessren says:

    wah gila tabik laaa… seriously.. tabikkkkkkkkkkk.. weh if u did it in 5 hrs +++ i ntah2 will do it in 8 hrs … dah takut dah ni for the singapore marathon nanti.. am i doing the right thing??? gila.. takpe nanti i train dgn u.. i can do it.. anyway congratulations. like i say gua tabik gila dgn lu. hehe…

  5. Hoi org sebelah!! says:

    wei!!! best btol lari ikut bontot kau.. walaupun kat blakang kau 200m all way sampai 38km.. (sbb lepas tu kau plak blakang aku!!).. aku rasa secured jer!! hahahahah.. walau panas giler bkt bukau cam nak mampusssss… tapi BESTTTTT giler tahap dewa-dewi.. btol tak!! kepuasan tahap maximum tu.. takpe, tawon depan kiter revenge.. bole gitu??🙂

  6. Aini says:

    congrats bacin!

    gambo takde ke?

  7. bacin says:

    jaja : sampai kat kul 12.. hihih.. thanks

    jamil kawan abg kat opis yg nak kawin lagi satu tu ye hahaha.. thanks

    faie : thanks.. caya la beb.. ok no problem.. kau pun congrats!

    mary : hahahaha.. thanks. u boleh buat la – but jgn lupa training.

    ye org sebelah : main pun tak puas mcm ni kan.. hahaha.. yep klim kita jumpa lagi

    aini : thanks.. aku tahu kau bosan lepak rumah.. main la ps2 :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s