siput sedut cycling club

Posted: Sunday, September 24, 2006 in General

*senyum puas* perghhh.. about 1 mth tak kayuh.. semalam melepaskan rindu kat ulu langat with laif, azmar, sapari, damshal & don. semua sampai on time – 0730am kat tekala waterfall paking area.

start dgn spinning about 10-20km/h from parking to kaki bukit genting peres.. kat sini byk climb yg pendek2. pastu yg syok nya from kaki bukit ke puncak genting peres is about 10km climb.. stim gila panjat bukit ni.. kat puncak ni la sempadan selangor & negeri sembilan. pastu lepak kejab before buat u turn. layan 10km downhill pulakkk.. perghhh lagi sekali.

pastu another 10km flat ke batu 18.. azmar, laif, sapari & bacin gilir2 potong angin drafting. cecah la 40-41km/h tapi kejab je la hihihi.. average kat sini lebih kurang 35-37km/h. don & damshal kena drop. sampai kat pekan batu 18 kita org kumpul balik & kayuh slow & easy 25-30km/h ke pekan batu 14.

sampai je kat pekan batu 14 ni semua kasi refill kaw kaw punya.. tak silap wa dekat 10-ekor-ikan-keli-goreng-garing-panas menjadi mangsa hihihi.. azmar & laif paling handal makan ikan keli ni. wa caya sama lu :p

last climb – bukit tekali.. 3km aje hahaha.. tapi mak datokkk.. curam beb.. tak caya tanya faie & ajeep.. mereka ni pernah menjadi mangsa hahaha..

mangsa seterusnya damshal & sapari.. hihihi.. tak mau citer lebih ooo.. nanti kena belasah.

azmar sampai summit dulu.. wa & laif steady ikut belakang.. pastu don a few minute later.

banyak tempat wa dah kayuh.. ulu langat still the bestest la. total 64km aje tapi rasa mcm dah kayuh 100km. lagi tambah syok sebab dekat dgn rumah wa.

ari ni 1 ramadan.. SELAMAT BERPUASA kepada semua.

Comments
  1. azhar says:

    “siput sedut cycling club” aku join la…mana borang???

  2. aku takde beskal. buleh join tak siput sedut cycling club?

  3. Faie says:

    Hahaha … memang aku ada love/hate affair ngan Bukit Tekali😈.

  4. Aini says:

    aku pun nak join kelab ni.. tapi part yg siput sedut jer.. beskal takde lagi.. takde fulus beb..

  5. kapchai carbon says:

    haha… kalau nak join siput sedut cycling club, kena terrer abiskan 1 kilo siput sedut dalam masa 5 min. pas tu borang mintak kat ivan bacin (sepupu ivan basso)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s