Archive for October, 2006

panasss.. baru keluar oven

Posted: Monday, October 30, 2006 in General

 

from azwar’s blog (dengan izin tuan tanah kedaung)

Putrajaya Nite Triathlon

Its official.

There will be a Putrajaya triathlon race. (Name yet to be confirmed)

Date is 16th December (Saturday) 2006.

It will be a night triathlon format (a very first in Malaysia – OH I’M SOOO SEXCITED!!)

Format is the swim will start at 6:30pm. So by the time we get out of the water it should be dark.

We want to avoid swimming in darkness coz its denjeres. Unless ada spotlight. Wat lake got spotlight tell me.

As we know Putrajaya roads are the safest in Malaysia (sapa tak setuju?). Almost zero traffic at night N very well lit. So there should be no problems during the bike N run.

Due to safety N time constraints… there will be no Olympic distance…. but the format will look something like this :

1K – 30K – 7K

Plus due to lack of sponsors, there might not be any prize money… only hampers (i believe this part only applies for the pros hihi)

Plus after the race there will be abit of a party N dancing N enjoy2.

Wats surprising to know is my name is on top of the Organizing Commitee.. HAHAHAHHA. Dont worry, I’ll try to make this the most happening race yet. Any fresh ideas for the race is much appreciated. Please email me azwar.tri@gmail.com

Oh yeah…. this will be the first race to be organized by Triathlon Association of Kuala Lumpur (TAKL). Ehem…. other states please wake up.

So guys.. the year 2006 is not over yet!! Get back into training!!

Stay tuned for more updates of this historic race. N please spread the word around.

baru tahu ke???

Posted: Saturday, October 28, 2006 in General

South Korean condom sales, motel bookings surged after North’s nuclear test

01:06:53 EDT Oct 26, 2006

SEOUL, South Korea (AP) – Condom sales and pay-by-the-hour “love motel” bookings surged across South Korea in the aftermath of North Korea’s nuclear test, the country’s top newspaper reported Thursday.

South Koreans are used to living in the shadow of war, and life has continued as normal in the capital, Seoul, in the wake of the Oct. 9 test. But figures published by the mass-circulation Chosun Ilbo newspaper Thursday suggest that despite their apparently blase reaction to the North’s nuclear bluster, many South Koreans may be seeking solace in sex.

Condom sales at a leading chain of convenience stores rose to an average of 1,930 a day in the week after the North’s Oct. 9 nuclear test, compared to the 2006 daily average of 1,508 condoms sold, the paper said.

Daily sales of the prophylactics dropped slightly to 1,772 in the week from Oct. 16-21, but remained well above the daily average.

A popular online reservation site for South Korea’s “love motels” – the popular term for lodgings built for clandestine rendezvous – also reported a surge in bookings immediately after the heightened security threat.

The affordable motels are a fixture across South Korea. In one of the world’s most densely populated countries, where extended families often live together, such accommodations provide a refuge for those seeking discreet locations for intimate encounters.

But those who haven’t already made their reservations will have to wait. The online system says it has no available slots until the end of the month.

© The Canadian Press, 2006

hahaha.. kebimbangan terhadap program nuklear menjadi alasan utk MAIN selalu.. mencarik ketenangan dgn melakukan hubungan seks – yg ni wa dah lama tahu laaa.. memang mujarab hihihi..

aidilfitri..

Posted: Thursday, October 19, 2006 in General

2 minggu ni wa agak bz.. but belum la sampai bz gila. pagi kat opis, petang pulak kat data centre kat kepong. selagi server2 baru tu tak siap, selagi tu la wa dipaksa tanpa rela ke kepong ari2. sib baik boleh cuti raya.

buka puasa kat dlm keter dah jadi perkara biasa. pernah gak gi kepong pastu balik sampai je rumah, wa punya family tgh bersahor hihihi.. jadi macai mcm tu la.. penat tapi tak stress. jadi boss lagi pressure kot.. piii rahhh.. gaji byk kira ok la tu :p

training for powerman??? @#!$%^&* = masuk longkang!!!

puasa tahun ni kira ok gak la.. kerap gak wa berjemaah dgn wife & anak2. dgn kerja wa yg tgh huru hara ni gi masjid pun mcm tu gak la.. masjid 50m je dari rumah :p

wa bangga dgn hafiz.. alhamdulillah puasa tak pernah tinggal. dari masa mula dia belajar berpuasa sampai la skg.. masa tu umur dia baru 5thn.. skg umur dah 1othn.

aina thn ni baru nak belajar berpuasa. dia baru 5thn. kengkadang dia yg kejut wa bangun sahor. dapat la puasa penuh 10 ari. lepas tu demam la pulak. maybe sebab jerebu & cuaca yg tak menentu.. kesiannn dia.

hihihi.. last year punya. 

wa ucapkan selamat hari raya & berhati hati dijalan raya. mintak ampon & maaf kat semua kengkawan.. jika ada salah & silap harap dimaafkan ok. nanti bila wa jumpa lu face to face kita mintak maaf lagi ye.. siap salam cium tangan hihihi..

pleasurable torture..

Posted: Saturday, October 14, 2006 in General

pcc/proton presidential ride 2006 dah launch.. so boleh la register. $20 je.. mcm2 ada. wa rasa event ni diantara event yg terbest dlm byk2 mountain bike event. bukan race – just mcm jamboree je. abiskan 60km ride pastu entitle for lucky draw.

 LATEST UPDATE! Great news – Proton has confirmed 20 prizes for the Main Draw! 10 full MTB bikes plus 10 sets of CARBON Road frames and forks! So make sure you ride your butt off and qualify for the draw! However, participation is now limited  to 500 riders on a first-come-first-served basis in order not to stretch our resources too thin and risk spoiling what promises to be THE mountainbike event of the year. So quickly sign up if you haven’t.

nampak tak??? copy & paste from pcc punya website. lucky draw – 10 mtb pastu 10 road bike carbon frame + fork perghhh.. tu tak campur hadiah yg kecik2.. mcm last year ada thule rack, lube, jersey, botol air & mcm2 lagi.

wa rasa event ni mcm event penutup la utk wa for this year. pastu nak lepak.. nak buat ride slow2.. nak kurang kan running.. nak main ps2.. nak swim – alamakkk.. teringat kat swimming. swim tak leh cuti lelama.. nanti semput. lama gila ni tak swim errr.. tahu lagi ke mcm mane nak swim ni?? rindu kat kolam.. errr.. pemandangan kat kolam hihihi..

athens 2004 mens 400m freestyle final.

 p/s : wa up 3 lagi lagu kat Click PLAY to listen.

testing 1 2 3 4..

Posted: Monday, October 9, 2006 in General

wa tengah cuba-try-test to add video kat post wa kali ni.. nampak mcm berjaya hihihi.. layannn.. syok la pulak :p

rossa ori

part menari reramai tu yg wa suka tengok.. perghhh.. tak leh tahannn..

rossa rosak

yg ni pun tak leh tahan gak.. tak leh tahan nak gelak.. pundeks mcm siol.. hahaha..

window shopping..

Posted: Tuesday, October 3, 2006 in General

baru kul 10.35pm.. wa kena gi kepong jab lagi. vendor tu kata nak start bikin kul 2.00am & estimate habis kul 4.00am. ada seketul server kat data centre tu tak sihat. emmm.. tak cukup tidur la nampak nya.. malam esok nak training lari kat putrajaya pulak tu. layannn..

nak raya ni org dok nak beli baju raya la.. kasut raya la.. baju melayu la.. wa pulak gi layan survey barang kat kedai basikal hihihi.. petang tadi gi jejalan dgn azmar. dalam kepala dok nak ganti cycling shoe.. nak ganti paddle.. kalau ada budget lebih sikit nak sambar helmet or saddle pulak. tengok poket – tepuk dahi aduhhh..

dmt runner carbon road shoe.

wa dah test kasut ni.. mcm best je. kaler pun matching dgn bike wa. but nanti nak test shimano or sidi pulak.. lepas tu baru boleh decide.

p/s : wa upload 3 lagu lagi kat Click PLAY to listen.

16 orang gila..

Posted: Sunday, October 1, 2006 in General

puasa.. setahun hanya sekali. kayuh panjat genting pun dia org nak buat mcm tu gak – it’s happen again this year. last year dlm bulan puasa, every week gang light & easy panjat genting.. wa ikut the 1st week je.. semput daaa..

this year wa ingat tak mau masuk campur dlm episode citer gila ni.. but erghhh.. tak boleh tahan beb..!! terjebak gak. last year wa naik kayuh road bike but this time wa kayuh mtb. ada gak la suara tanya wa – ingat ke lagi kayuh mtb?? hihihi..

but this time lain sikit.. gang light & easy follow zabil & kengkawan dia training utk panjat gunung aconcagua.. so kayuh ke puncak genting ni adalah salah satu training utk project tu la. panjat memanjat ni ada kena mengena dgn breast cancer & PRIDE (pink ribbon deeds) punya project. tak silap wa breast cancer survivor pun ada ikut sekali.

16 riders + 2 astro film crew menyertai ride kali ini, huhu.. harap2 masuk tv ni. hujan & jam kat highway tidak melemahkan semagat kami. start depan mc donald genting sempah jam 10.45pm. wa sampai ke 1st check point – kedai mamak kat gohtong kul 11.50pm.. lepas climb lebih kurang 10km.

kat gohtong kita regroup.. kat sini wa belasah 100plus & 1 roti canai banjir. kul 12.45am start kayuh balik & wa sampai ke puncak genting – first world hotel kul 2.10am. total 21km je but silap2 boleh putus urat kentot ooo.. hihihi.. kat atas tu sejuk gilaaa.. cakap pun boleh keluar asap. angin kuat & kabus tebal.. tahap penglihatan lebih kurang 20 kaki kot.

lepas pekena hot chocolate + muffin seketul wa pun tumpang van astro turun sampai ke genting sempah. geng yg lain turun dgn basikal masing2 ke parking.. jangan marahhh.. part turun dgn bike ni la yg wa takut sekali. citer pun susah la.. kena rasa sendiri baru tahu.

wa sampai rumah dekat kul 5am & sempat la bersahur dgn family wa. lepas subuh terus balik kampung johor. on the way tu 2-3 kali wa stop kat r&r for tidurrrrrr.. mengantuk gilaaa..

sebelum ride wa belasah double cheese burger dulu..

with stupe depan mc donald before start

azmar & mat licin.. part repair merepair ni pas kat azmar

ben & vicky

don & rahim.. rahim ni umur dah 61 but still power beb

zabil.. nak try lagi langkawi ironman next year

karoline & steve the teddy bear :p

2 mamat from astro.. muka confuse. bebudak ni gila ke apa??

bike wa kesejukan.. tuan dia tgh melantak 2nd round

amir.. tak makan pun tak apa, janji ada dunhill hihihi..

may sen & ben.. mat saleh stim dgn teh tarik

karoline & adilah.. perghhh.. kuat beb.

huhu.. celebrate lepas sampai ke puncak

syok nya dia..

apa lagi.. lepas makan blah laaa.. siol muffin $7++ sib baik sedap

sebelum ride – makan.. lepas ride – makan.. the bestest part.