16 orang gila..

Posted: Sunday, October 1, 2006 in General

puasa.. setahun hanya sekali. kayuh panjat genting pun dia org nak buat mcm tu gak – it’s happen again this year. last year dlm bulan puasa, every week gang light & easy panjat genting.. wa ikut the 1st week je.. semput daaa..

this year wa ingat tak mau masuk campur dlm episode citer gila ni.. but erghhh.. tak boleh tahan beb..!! terjebak gak. last year wa naik kayuh road bike but this time wa kayuh mtb. ada gak la suara tanya wa – ingat ke lagi kayuh mtb?? hihihi..

but this time lain sikit.. gang light & easy follow zabil & kengkawan dia training utk panjat gunung aconcagua.. so kayuh ke puncak genting ni adalah salah satu training utk project tu la. panjat memanjat ni ada kena mengena dgn breast cancer & PRIDE (pink ribbon deeds) punya project. tak silap wa breast cancer survivor pun ada ikut sekali.

16 riders + 2 astro film crew menyertai ride kali ini, huhu.. harap2 masuk tv ni. hujan & jam kat highway tidak melemahkan semagat kami. start depan mc donald genting sempah jam 10.45pm. wa sampai ke 1st check point – kedai mamak kat gohtong kul 11.50pm.. lepas climb lebih kurang 10km.

kat gohtong kita regroup.. kat sini wa belasah 100plus & 1 roti canai banjir. kul 12.45am start kayuh balik & wa sampai ke puncak genting – first world hotel kul 2.10am. total 21km je but silap2 boleh putus urat kentot ooo.. hihihi.. kat atas tu sejuk gilaaa.. cakap pun boleh keluar asap. angin kuat & kabus tebal.. tahap penglihatan lebih kurang 20 kaki kot.

lepas pekena hot chocolate + muffin seketul wa pun tumpang van astro turun sampai ke genting sempah. geng yg lain turun dgn basikal masing2 ke parking.. jangan marahhh.. part turun dgn bike ni la yg wa takut sekali. citer pun susah la.. kena rasa sendiri baru tahu.

wa sampai rumah dekat kul 5am & sempat la bersahur dgn family wa. lepas subuh terus balik kampung johor. on the way tu 2-3 kali wa stop kat r&r for tidurrrrrr.. mengantuk gilaaa..

sebelum ride wa belasah double cheese burger dulu..

with stupe depan mc donald before start

azmar & mat licin.. part repair merepair ni pas kat azmar

ben & vicky

don & rahim.. rahim ni umur dah 61 but still power beb

zabil.. nak try lagi langkawi ironman next year

karoline & steve the teddy bear :p

2 mamat from astro.. muka confuse. bebudak ni gila ke apa??

bike wa kesejukan.. tuan dia tgh melantak 2nd round

amir.. tak makan pun tak apa, janji ada dunhill hihihi..

may sen & ben.. mat saleh stim dgn teh tarik

karoline & adilah.. perghhh.. kuat beb.

huhu.. celebrate lepas sampai ke puncak

syok nya dia..

apa lagi.. lepas makan blah laaa.. siol muffin $7++ sib baik sedap

sebelum ride – makan.. lepas ride – makan.. the bestest part.

Comments
  1. Jamil says:

    … Lu memang gila … tapi wa “suspect” sama lu … cayalah …walaupon rambut dah putih tapi bulu hidung masih hitam … hehehehe

  2. jaja says:

    knape tak angkat kening mcm ronald masa pose kat sebelah? knapeee? :p

  3. stupe says:

    bro, thanks for the pics…updating my blog now, check balik sebelum pukul 11!

  4. purpz says:

    “bapak belalang pegi bertapa di gunung fujiyama tuanku!! kalo jalan kaki memang jauh, tapi kalo naik kereta, kejaaaaap aje!!” jgn lupa training beskal utk kerabat kinabalu plak!!🙂

  5. buncit says:

    wah… gila… dan sakit… tapi sedap kan??

  6. kapchai carbon says:

    road bike dah naik genting, mtb pon dah naik genting… apa kata lepas ni kita carik beskal lama handle seladang tu panjat genting plak… ada berani???? 2nd nite time turun tu sejuk gila babi… sumpah gua nampak beskal wa mengigil masa turun tu

  7. cayalah bacin … at least you got the guts to do it … wa tak berani beb

    you inspirational

    weh … that adilah is cute eh hehehe

  8. stupe says:

    kapchai karbon – hahahah…tuhla…dengar habaq malam friday and saturday temperature kat atas genting tuh about 13-15degree C…tuh belum campur turun dgn angin lagi tuh!

  9. Aini says:

    nak ikut jugak…

  10. azhar says:

    oi steve tak pakai medal pun??

  11. gila bro sejuk2 pun berani panjat genting, dah laar tue esok boleh drive gi johore, makan tonik kaa bro/

  12. Ben Sherwood says:

    Bacin,

    Apa khabar?
    Saya mahu tanya awak – teh tarik – tidak!
    Teh Halia (for power)

    Don introduced me to it – now I drink it all the time

    Ceria

  13. bacin says:

    ben : your bahasa melayu getting better. try teh tarik tongkat ali next time for more power :p

  14. HUA says:

    oalah wong koq do lucu lucu gt lohhhhhhhhhhhhhh

  15. real lesbians and bisexual women

    ka-ka-sh-ka 1527425 Description of real lesbians and bisexual women.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s