Archive for November, 2006

talk to me..

Posted: Wednesday, November 29, 2006 in General

 KERI NOBLE – Talk To Me

There you are again
I see you all the time
We haven’t really met yet,
But you know, I don’t mind
‘Cuz I think today’s the day
I’m gonna go right up and say to you
Would it be alright
If I called you up sometime?

There you go again
I let you get away
At least I’ve got more time
To think of what I might say (like)
“Couldn’t we be good” (or maybe)
“Don’t you think that we should find
Some quiet little place where we’d make love all day?”

Come and talk to me
What are you waiting for
‘Cuz I can see you passing every day and I’m always wanting more
Come and talk to me
What are you gonna do
‘Cuz I can’t seem to get the nerve to get off my own ass
And come and talk to you

You know I love the type
You look like you’ve been up all night
And yet somehow still look beautiful
You do it all at the same time
Whenever you walk by
You always look me in the eyes
And in that moment I know
the same thing’s on your mind

It always seems to be that I let the good things pass by
Because I let my fear stop me (but not this time)

 

eemmm.. weekdays dah jarang dapat lari.. badan dah rasa berat.. last saturday buat long run. menu 20km – bukit aman to sri hartamas and back.. pancit siol. the last 1km from bank negara to parking rasa nak muntah.. after bank negara dekat air pancut labu sayong yg besar tu wa tak boleh tahan dah – start berjalan.. tak puas hati.. kena repeat balik ni @#$%

on sunday pulak ride kat ulu langat with pcc. mileage about 55km je. this time masa climb genting peres best gilaaa.. terasa laju je hihihi..

on monday pulak konon plan nak gi swim.. on the way ke pool, azmar call “oii pool cheras tutup daaa.. sampai akhir bulan” hampehhh.. dah la from opis ke pool tu jam gila – pundek betul la.

pastu call mary tanya pool bukit jalil pulak “closed sampai 2nd december”. aduhhh.. melepak lagi laaa.. dah lama tak swim ni.. ada dekat 3 bulan.. mampusss back to zero.

Advertisements

pcc presidential ride 2006 – part II

Posted: Wednesday, November 22, 2006 in General

errr.. kalau nak gi pasar ikut jalan mane ye??

wahhh.. mcm kat pasar tani laaa..

tension pakcik tu nak gi kebun kena queue lama hihihi..

macam jepun nak serang malaya daaa..

mtb – mari tolak basikal hihihi..

no energy to talk.. @#$%*! bukit lagiii.. f**k

senyum puas.. lepas kencing la tu hihihi..

jeff : triathlon easy.. this one mau mati ooo..

ribbon kaler merah sesuai gak kat muncung tu :p

kita tengok siapa yg kena..

frustrated – dah jampi tapi nombor tarak naik daaa..

thanks to asri & toing for the photos.. terima kasihhhhhh..

pcc presidential ride 2006

Posted: Monday, November 20, 2006 in General

ramai gilaaa.. 600++ rider join the 60km mtb ride semalam. wa habiskan dlm masa +/- 7 jam.. rider paling awal pun buat dlm masa +/- 5 jam. off-road lain beb.. tak sama dgn kayuh roadbike. if roadbike 60km +/- 2hrs aje.

ros & steph memang laju beb.. kejab wa kat atas dia orang.. kejab dia org kat atas wa opss.. silap!! sekejab wa kat depan dia org.. kejab dia org kat depan wa.. tapi selalunya dia org berdua ni memang selalu kat depan hihihi.. masa downhill kat dlm hutan tu pun wa tgk dia org ni memang skill full.

to be continue.. *aduhhh.. badan sakit2 daaa..*

powerman 2006 – part 3

Posted: Wednesday, November 15, 2006 in General

official result dah keluar.. 4:42:07 averall placing 173/246 & 73/122 for wa punya age category.. *geleng kepala* ceplesss..

1:04:01 (1st 10km run) 2:12:55 (bike 60km) 1:25:11 (2nd 10km run)

perghhh.. banyak gambaq hihihi.. thanks bebanyak to azman, aini & haris.. if ada lagi pls email ok :p

powerman 2006 – part 2

Posted: Tuesday, November 14, 2006 in General

edham sampai kat hotel lebih krg kul 8.00pm.. bapak dia hantar pastu nanti bapak dia jemput masa balik – anak bapak hihihi.. muka je ganasss..

lepas dinner (kedai mamak) kat pekan lumut, jejalan tgk transition area.. dok citer kat edham pasai pantang larang kat transition area tu.. i.e tak leh kayuh basikal kat dlm area tu & tak leh sesuka hati bukak seluar dan lain2 lagi hihihi.. adham ni 1st time masuk race.. dia punya 10km sub 40min pastu dia takut nak masuk full distance.. dia nak try sprint dulu.

sabtu tu kita org bangun awal, pastu gi breakfast (mamak lagi) kemudian gi amik timing chip.. singah kedai (mamak lagi) beli 100plus & air mineral utk bekalan masa race nanti.

kul 12 t’hari kita org dah masuk transition area pastu berpecah ikut haluan masing2.

mcm biasa la kat sini wa jumpa ramai gang – haris, zailan, azam, zabil, azwar, mary, mejar kalam, aini, intan, tiitii, azmar, azman & ramai lagi la. bila dah jumpa huru hara la keadaan :p kutuk sana kutuk sini.. usik sana usik sini..

1st 10km run – start tepat kul kul 1.00pm. mak oiii panasss.. wa just maintain pace slow & steady.. tak leh nak tekan lebih – takut kantoi. masa ni bukan rasa mcm nak race.. just nak survive je.. dlm hati dok berdoa jgn la kantoi.. pls jgn la pengsan. perghhh.. bila nampak transition area wa rasa lega. masa ni jam wa tunjuk 1hr 04min. aduhhh.. slownya.. last year powerman wa buat 52min.

60km bike – dapat naik basikal suka gila. wa try to maintain speed average 30km/h. seingat wa the 1st 10km wa dapat sustain that speed and kengkadang cecah 35km/h.

tetiba lepas tu angin kuat gila.. nak maintain speed 25km/h pun susah. masa 2nd loop hujan pun turun dengan lebat. jalan licin.. wa rasa masa ni ramai yg slow down. but ada tempat2 yg tak hujan but angin still kuat.

bila sampai transition area wa tgk jam 2hr 10min. aduhhh.. slow jugakkk.. last year wa buat 1hr 52min. mcm mane ni.. arghhh.. janji rock. jangan kantoi sudah :p

masa wa nak parking bike, wa tgk ada bike lain yg dah paking kat situ. terus wa angkat tangan panggil marshall.. tetiba mamat tu terus jerit medic.. medic.. and dia tunjuk kat wa. hahaha… dia ingat wa nak pengsan kot. wa cakap – not me la.. wa tunjuk kat paking tu.. ooo.. dia paham and  terus alihkan bike tu.. apa daaa..

2nd 10km run – masa ni dah tak hujan.. cuaca ok – dah tak panas sgt. this time wa jogging je sambil menikmati udara petang hihihi.. dalam hati – wa akan lari sampai habis.. jgn jalan.. dah lambat dah ni.. but wa tahu wa akan habis sub 5hr.

yessszaaa.. wa berjaya.. masa 2nd run –  memang wa run & not walking u know.. all the way wa lari.. caya la bacin. 2nd run ni wa buat 1hr 20min. last year 1hr 14min. hahaha slow jugakkk..

before the race wa dah agak dah, this year mesti kena add another 30min sebab selalu malas nak gi training. 2 weeks before powerman baru la terkebil kebil nak lari & naik basikal. so unofficial time lepas campur time kat transition area 4hr 42min (last year 4hr 5min).

powerman kali ni syok la.. meriah daripada tahun lepas.

edham dapat tempat ke-10 dlm sprint category.. caya la bro. 1st timer dah dapat top 10.

tengah tunggu kengkawan email gambar.. nape lambat sgt ni??

to be continue..

from powerman malaysia website..

CONGRATULATIONS to all who participated in Powerman Malaysia, 11 Nov 2006! The journey up north to the beautiful town of Lumut, PERAK was a big success!

It began as a hot race indeed with the 1pm start, but into the bike leg, all participants including the Elites had much reprieve with the short downpour. Benny Vansteelant (BEL), world IPA no.1 duathlete, proved that despite the Malaysian humidity and heat he was strong enough to come up tops. Joerie Vansteelant (BEL), younger brother to Benny and currently ranked no. 1 in ITU duathlon ranking remained strong throughout, coming in just after Benny. Crispine Onyango (KEN) champion from Powerman 2004, pulled into the finish line 3rd.

In the women’s elite category, it was a close race between world ITU no.1 Erika Csomor (HUN) and no.2 Michelle Parsons (GB) for first place. Erika proved to be a stronger runner,after claiming back the lead she lost in the bike to Michelle, in the final run of the duathlon. Reka Brassay (HUN) came in 3rd 7 minutes behind Michelle.

Top Malaysians, Shahrom Abdullah and Mariana Mohamad came in 10th and 5th respectively in the Men’s and Women’s Elite race.

Men’s Elite (10km Run – 60km Bike – 10km Run)
1. Benny Vansteelant (BEL) 2:45:01
2. Joerie Vansteelant (BEL) 2:46:23
3. Crispine Onyango (KEN) 2:49:23
4. Miguel Capo Soler (SPA) 2:49:55
5. Ryan Mendoza (PHI) 2:50:20

Women’s Elite (10km Run – 60km Bike – 10km Run)
1. Erika Csomor (HUN) 3:06:13
2. Michelle Parsons (GB) 3:07:59
3. Reka Brassay (HUN) 3:14:03
4. Sally O’Dea (AUS) 3:22:50
5. Mariana Mohammad (MAS) 3:37:50

powerman 2006 – part 1

Posted: Monday, November 13, 2006 in General

ramai gang elit datang malaysia tahun ni. semua world class.. ada yg 1st world ranking la.. ada yg 1st ranking ITU world duathlon series la and mcm2 lagi la.. bila tgk bike masing2 perghhh terliur beb.. mcm boleh terbang hihihi..

yg pempuan pun sama gak.. tapi kimbeley tak datang la pulak.. wa dengar dia sakit perut.. but awek ganas pujaan hati wa ada hihihi..

memula wa plan nak bawak the whole family gi lumut *bunyi mcm besar je kan* bersukan sambil melancung.. but on wednesday my wife cakap kakak dia from johor nak datang rumah on friday until sunday kot. so wa pun cakap ok lah.. no problem wa gi sorang.. next time je la gi jejalan.

ari jumaat petang wa sampai lumut.. lepak hotel sesorang, tetiba razman call dia kata kawan dia dari selama nak race gak but no place to stay. wa pun offer tinggal dgn wa.. ada gak la kawan nak borak tak la bosan sgt.

to be continue..

a thousand miles

Posted: Tuesday, November 7, 2006 in General

this coming saturday : lumut powerman huhu..

training baru nak masuk 2nd gear.. belum panas lagi.. lemang, ketupat & rendang still menjadi pemberat kat dlm perut ni.. mcm mane nak pakai zoot ni :p

lepas raya baru 2 kali kayuh basikal.. 1st gi ulu langat, kayuh about +/-60km. semput daaa.. masa panjat bkt tekali before semenyih dam, rahim & shah selamba je overtake wa pastu hilang tanpa kesan @!#$%&* for ur info mamat dua org tu umur dia dah 60+ tau.. sejak kejadian itu terus jiwa kacau hihihi..

2nd – kayuh dari bangi ke bagan lalang dgn gang pcc +/-95km. start dekat jam 8 pagi. masa pergi wa try to maintain average 30km/hr dlm group kecik 4 rider. berjaya gak la walaupun kengkadang kena tinggal. sampai bagan lalang, wa punya meter tunjuk average 31km/hr.

masa balik from bagan lalang ke bangi – mak oiii.. terasa jauhnya. sampai parking lebih kurang kul 12 t’hari.. and average 27km/hr je.

powerman 2005 – putrajaya : 52min 23s – 1hr 52min 39s – 1hr 14min 08s. placing no. 52 (men’s 30-39)

kat lumut nanti pun sama gak but this time start at 1.00pm.. masa matahari tengah tegak kat atas kepala : 10km run – 60km bike – 10km run

target : emmm.. rasanya tak mampu la nak buat timing yg sama mcm last year. harap2 jangan dnf sudah.. make sure habis & dapat finisher medal je hihihi..

 

wa dapat tengok ramalan cuaca kat pulau pangkor je.. lumut tak ada la dlm list.. boleh la tu, jiran sebelah je. harap2 jgn betul2 ribut sudah la.. hujan sikit2 masa t’hari tu pun best gak.