Archive for December, 2006

aidiladha.. saddam.. new year..

Posted: Sunday, December 31, 2006 in General

ari sabtu semalam buat long run. menu 20km start at bukit aman to hartamas and back. minggu ni tak ramai gang.. i think ramai yg balik kampung for aidiladha. yg ada khairul & faie. wa terpaksa lari sesorang.. pacer tak ada kali ni.. so pace ikut suka.. 20km in 2hr 10min.. tanpa tekanan for sure tak rasa nak pitam hihihi.. tapi bosan la lari sesorang.

saddam dah mati…

lepas iraq kena serang dgn america, beribu-ribu rakyat iraq terbunuh.. maybe lepas ni menigkat jadi berjuta kot.. ye la – setiap ari ada je bom meletop.. kat pasar la.. kat tepi jalan la.. kat sekolah la.. gila!!

jika dibandingkan semasa pemerintahan saddam tak la seteruk sekarang ni wa rasa. bom tak la meletop hari2.. mayat tak mudah dijumpai ditepi-tepi jalan.. kanak2 masih boleh bermain & bersekolah dengan gembira. rakyat iraq lebih memahami situasi disana.. dikatakan pemerintahan kuku besi tapi keamanan tetap ada. tapi sekarang.. terima kasih bush – lepas ni apa?

ari ni aidiladha.. plan nak balik johor tapi tak jadi. kampung kat yong peng still banjir. lepas solat sunat ari raya layan tengok 14 ekor lembu dikorbankan. lepas tu makan.. makan.. makan..

esok tahun baru 2007.. diharap dunia lebih aman & kehidupan kita lebih bermakna.. semoga dikurniakan tubuh badan yg sihat & umur yg panjang supaya cita2 dapat dilaksanakan.

selamat ari raya aidiladha & happy new year.

marvelous..

Posted: Sunday, December 24, 2006 in General

saturday.. semalam..

running.. bukit aman – hartamas and back.. menu 20km. start mcm bagus.. badan & kaki rasa cun.. so wa pun belasahhh.. tambah speed konon. the 1st 10km wa buat tak sampai pun 1hr hihihi..

the 2nd 10km after u turn kat petronas tu wa rasa ok lagi.. the last 5km wa sudah nampak bintang kejora.. sampai kat the last hill lepas bank rakyat dekat air pancut labu sayong giant tu wa terpaksa stop running.. kena jalan.. rasa nak mampusss.. dah tak larat nak lari.

sampai je parking, kepala dah berpusing pusing.. mata dah naik juling.. kengkadang tak nampak apa.. wa rasa wa nak pitam.. lepak jab.. amik udara bebanyak.. 5 min lepas tu baru ok.. perghhh.. tobat.

after this tak mau tekan lagi.. cukup la tu.. before this 2hr 15min.. semalam about 2hr or 2hr 5min je.. tu pasal la nak pitam.

balik rumah tak sempat mandi.. terus tebongkang zzzzzz..

sunday.. ari ni..

kayuhhh.. dari rumah wa kat batu 9 jalan cheras – batu 14 ulu langat – batu 18 ulu langat – genting peres – titi – kuala klawang kat jelebu negeri sembilan and back..

135km with bukit sesaja.. diatas bukit.. dibawah bukit.. dikiri bukit.. dikanan pun bukit. total riding time: 5hr 50min.. average 25km/h. wa sampai rumah lebih kurang kul 2.30pm.

stim beb.. wa tak tipu lu.. wa tak mau citer pasal ride ari ni.. lu try baru lu tahu. but i tell u.. confirm MARVELOUS..!!

monday.. esok..

swimming.. menu tak tahu lagi.. ikut suka kot hihihi..

p/s : warning – beginner jgn cuba-try-test kuala klawang hahahaha.. *evil laugh*

more story about SSCC..

Posted: Saturday, December 16, 2006 in General

SSCC Team expands to make way for additional specialist riders.

SSCC has announced a series of changes that have been made to the cycling team for 2007.

The team will be starting the new season with six riders consisting of 2 frontline sprinters, 2 specialist climbers and 2 domestique riders.

The new 2007 team is made up of…


Ally Acin (Team Sprinter)


Cin Tan Das (Team Sprinter)


Ziggy Ley Batch (Specialist Climber)


Acin Bakso (Specialist Climber and Team Leader)


Jack Twisted Batch (Domestique)


Bob Bacin (Domestique) 

“We are hoping, through the introduction of a larger team, with a cross section of specialities, that we will be able to improve on our year-on-year successes,” says Mr. Kwat Ken Cheng, SSCC team director. 

Adds Mr. Ken Cheng: “We have traditionally been perceived as a sprinting team and while this remains a core strength we anticipate, through the expansion of specialized skills, that we can change our current predictability.”

This year, the team will focus on a few major races such as Le Tour de Broga, Tour de Genting Sempah, Giro de PD and Tour de Ulu Langat.

thepaceline.com press release

Posted: Saturday, December 9, 2006 in Uncategorized

Ivan Basso Joins Discovery Chennel

Ivan Basso will be riding with the Discovery Channel team in the coming 2007 season, Johan Bruyneel, the team’s director announced today. Basso has signed a two-season contract with Tailwind Sports, which owns the Discovery Channel Pro Cycling Team.

  Ivan Basso.

“We are excited about Ivan joining the team,” Bruyneel said, “and we’re looking forward to having him at Discovery Channel’s training camp in Austin on December 3.”

Bill Stapleton, General Manager of the Discovery Channel Pro Cycling Team, has grown to know Ivan as a chief rival of seven-time Tour de France champion Lance Armstrong. “On behalf of Tailwind Sports, Capital Sports & Entertainment and all of our sponsors, I am very excited to have Ivan as a part of the Team”, said Stapleton. “During Lance’s final Tour’s Ivan pushed Lance to a new level and we expect great things from him in 2007.”

 alamakkk.. salah orang daaa.. yg ni baru betul.

The Italian Cycling Federation on 27 October 2006 dropped an inquiry into Basso’s alleged involvement in the Spanish “Operacion Puerto” investigation following the Italian Olympic Committee’s decision clearing him.

Ivan Basso has now been cleared by his country’s top governing sports organizations which examined more than 500 pages of documents and determined on the merits that not only is there no proof of any involvement in illegal practices, but there is no justification for bringing a disciplinary proceeding against Basso.

Billy Campbell, President of Discovery Networks U.S. commented on the signing, stating “Discovery Communications is proud to welcome Ivan Basso to the Discovery Channel Pro Cycling Team. Team Discovery is a truly world class organization with deep international focus. He is a tremendous talent who only enhances an already strong roster. We look forward to a successful and winning 2007 for the entire Discovery Channel team.”

p/s : yg baju merah tu dah join team SSCC.

dah agak dah..

Posted: Wednesday, December 6, 2006 in General

 

seperti yg dijadualkan.. swim kat cheras pool on monday evening, after 3 bulan tak swim.

sampai pool about 6.35pm.. makkk oiii.. ramai gilaaa manusia. most of them bebudak sekolah. dah nak jadi mcm water park la pulakkk. masa nak ke toilet one of mamat life guard tu tegur wa – lama tak nampak bang. wa senyum je kat dia. mesti mamat tu selalu nampak wa swimming huru hara tu pasal dia ingat muka wa ni.

wa lepak tepi pool dulu tengok2 orang hihihi.. pastu lebih kurang kul 7.00pm baru start swimming. 1st 50m dah fail.. lagi +/-5m nak sampai tebing dah transform jadi katak. sampai tebing, nafas mcm baru kena kejar anjing. kena lepak 2-3min baru start balik.

2nd lap & seterusnya pun sama gak.. semput.

after 500m baru berjaya sampai tebing.. sekali tu je la. lepas tu hampehhh..

in 1hr wa buat 700m je.. aduhhh.. banyak lagi benda nak kena improve. penat ooo..

selasa – off day

menu ari ni – 10km kat gym

khamis – swimming

jumaat – tak tahu lagi.. maybe swimming lagi kot

sabtu – 20km long run & maybe add mileage sikit

ahad – kayuhhh.. no idea kat mane.. maybe ikut way2ride or pcc or sscc.. paling malas pun wa akan kayuh ke ulu langat. tgk mcm mane..

if tak swim, kayuh & lari wa nak buat apa???

Posted: Sunday, December 3, 2006 in General

mcm biasa.. weekdays skg ni liat sgt nak buat training. ari rabu lepas je wa buat run kat gym.. dapat la 7km in 45min. pastu jumaat.. yg ni tak kira coz tak sempat berpeluh pun.. borak je lebih.

sabtu buat long run lagi.. 20km.. route yg sama.. bkt aman – sri hartamas – bkt aman..

yeszzzaaa.. kali ni best.. ada gang yg pace lebih kurang sama dgn wa. jamil & jumaizi join for the 1st time doing the long run with us. jumaizi before this join 10km je.. skg dah upgrade. azim ada gak.. but pace azim wa tak leh ikut.. semput dibuatnya.. so azim lari la sesorang kat depan :p

this time wa rasa mcm laju sikit.. +/- 2hr 15min. and the bestest part – kat last bukit from bank negara to bkt aman, wa tak jejalan mkn angin mcm last week hihihi.. last week kat situ sudah nampak bintang daaa.. this time stim beb :p

ahad mcm biasa.. kayuhhh.. buat route ulu langat lagi. but this time kayuh sesorang daaa.. kena start lewat sikit +/-8.30am coz kena hantar mak ke rumah kawan dia dulu.. ada kenduri.

+/-55km in 2hr.. panjat genting peres about 30min.. puasss..

kayuh kat ulu langat sesorang ari ahad pagi tak perlu risau.. sebab ramai rider kayuh kat situ.. jumpa isma & group msn.. jumpa group penjara kajang.. jumpa jeff & kengkawan triathlon dia and ramai lagi lah.

eemmm.. dah lama tak buat long ride ni.. broga loop?? pd?? bentong??

lepas kayuh ingat nak lari.. kasut pulak tinggal *fuh sib baik* hihihi..

monday – swim kat cheras pool.

p/s : ari ni rasmi LOOK baru..!!!