aidiladha.. saddam.. new year..

Posted: Sunday, December 31, 2006 in General

ari sabtu semalam buat long run. menu 20km start at bukit aman to hartamas and back. minggu ni tak ramai gang.. i think ramai yg balik kampung for aidiladha. yg ada khairul & faie. wa terpaksa lari sesorang.. pacer tak ada kali ni.. so pace ikut suka.. 20km in 2hr 10min.. tanpa tekanan for sure tak rasa nak pitam hihihi.. tapi bosan la lari sesorang.

saddam dah mati…

lepas iraq kena serang dgn america, beribu-ribu rakyat iraq terbunuh.. maybe lepas ni menigkat jadi berjuta kot.. ye la – setiap ari ada je bom meletop.. kat pasar la.. kat tepi jalan la.. kat sekolah la.. gila!!

jika dibandingkan semasa pemerintahan saddam tak la seteruk sekarang ni wa rasa. bom tak la meletop hari2.. mayat tak mudah dijumpai ditepi-tepi jalan.. kanak2 masih boleh bermain & bersekolah dengan gembira. rakyat iraq lebih memahami situasi disana.. dikatakan pemerintahan kuku besi tapi keamanan tetap ada. tapi sekarang.. terima kasih bush – lepas ni apa?

ari ni aidiladha.. plan nak balik johor tapi tak jadi. kampung kat yong peng still banjir. lepas solat sunat ari raya layan tengok 14 ekor lembu dikorbankan. lepas tu makan.. makan.. makan..

esok tahun baru 2007.. diharap dunia lebih aman & kehidupan kita lebih bermakna.. semoga dikurniakan tubuh badan yg sihat & umur yg panjang supaya cita2 dapat dilaksanakan.

selamat ari raya aidiladha & happy new year.

Comments
  1. jaja says:

    bape mangkuk sup tulang bedal?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s