Archive for January, 2007

iPod shuffle 512MB for sale

Posted: Sunday, January 28, 2007 in General

sabtu – run @ tasik titiwangsa.

only jamil & asry turn up.. we start about 7.45am. tasik titiwangsa ramai org beb.. sib baik senang dapat parking.

kat tasik titiwangsa tu 1 loop besar lebih kurang 3km.. memang flat. we just start slow & steady.. just utk kasi hilang lenguh2 masa GE30km last week. but next week kena start balik training for KLIM.

1st lap-21min 25s.. 2nd lap-21min 09s.. 3rd lap-20min 30s.. 4th lap-19.09s

4 x 3km : 1hr 22min

ahad – kayuh @ ulu langat.

initial plan nak kayuh ke kuala klawang.. tapi terpaksa dibatalkan sebab tak cukup quorum hihihi.. masa sampai kat puncak genting peres only wa & dicky je yg pada mulanya ON for kuala klawang. adzim tak berapa sihat.. so dia terpaksa u-turn.

so we all tunggu for jamil & kawan dia.. tunggu punya tunggu tak nampak batang hidung daaa.. so adzim cakap – tak apa, dia gi tgk si jamil masa on the way dia balik. lepas beberapa min. wa call adzim – nampak tak si jamil? adzim reply – tak nampak la bang.

hahaha.. mane la pulak si jamil di pergi?? badan dah sejuk lepak kat puncak genting peres tu.. dalam +/-15min kot. angin kuat beb.. banyak syok ooo.. mane boleh wa & dicky je yg suffer masa balik dari kuala klawang nanti. akhirnya penyakit malas pun sampai.. u-turn aje laaa.. hihihi..

lepak pekena mee jawa dulu kat pekan batu 14 lepas tu sambung kayuh sampai ke rumah. dapat la total 70km. average 26km/h.

siapa nak beli wa punya iPod shuffle? muat +/-120 lagu. condition – mcm baru beb & still handsome mcm wa hahaha.. harga – masa wa beli +/-6 bulan yg lepas RM350. wa nak jual dengan harga yg murah gilaaa.. RM150.. ada beraniii..??

GE 30km & 20km..

Posted: Sunday, January 21, 2007 in General

semua best.. layannn beb.. errr.. but wa punya timing je yg agak tak berapa best hihihi.. unofficial 3hr 29min.. plus 8min from last year punya PR.. tapi wa tak kisah.. janji rockkk.. maybe sebab faktor umur kot :p

1st 10km = 1hr 06min.. 2nd 10km = 1hr 02min.. 3rd 10km = 1hr 20min

10km = 1hr 06min.. 20km = 2hr 08min.. 30km = 3hr 29min

tengok gambar la pulak.. from wa punya camera but yg tukang tangkapnya azman.. thanks man.. apa daaa.. photographer tak ada camera hihihi..

carik apa tu bai?

si jamil – kawan abang yg kat opis besar tu..

khairul & jaja

eugene & intan *ipoh mali*

ayam, jaja, khairul, intan & eugene.. gang 20km

khairul, faie & jaja

mariana akak si dino.. dia dapat 2nd dlm Category G

ironman wong ah thiam

eugene.. dah sampai finish line pun nak lari lagi ke.. next time reg. for 30km la brother baru puasss.. hihihi..

azam.. jumpa dia masa kat starting je.. lepas tu hilanggg..

intan.. laju gak amoi ni

man mesti syok kat awek ni kan.. sabarrr man :p

adrian

khairul sampai dulu.. lepas tu jaja

lepas tu faie.. caya la.. well done.. korang bertambah terel sekarang..

simon cross.. zebets panggil dia mat salleh gila

zebets @ cebets @ monyet @ pundekkk..

azmar & doc hisham.. mcm pasangan bahagia la hihihi..

jamil – butang baju melayu aku mane daaa..

before cross the finish line – “ni last wa lari 30km.. lepas ni tak mau.. mcm nak mampusss..”. 5min after cross the finish line – “KLIM 42km early bird $30 kan?”

mamat kiri & kanan wa ni memang laju beb

tok kadi : sah?       saksi I & saksi II : sah..!!!

ooo.. patut la dia handsome.. misai dia sambung dgn bulu hidung rupanya

ashley : nko yg no.1 tadi kan?

bacin : no.1 tu dari kenya.. betul – sumpah aku org m’sia 

aduhhh.. duduk kemut pun sakit..

duduk terkangkang pun sakit.. hahaha..

pak! lihat abg labu tu pak.. dia main mata dgn manisah

eh? belum cucuk dah butaaa..

dino : tukang swim – aku.. tukang kayuh – aku.. tukang lari – aku.. tukang amik gambar pun aku.. memang hj bahkhil betul la

medal : depan & belakang

1st race for 2007

Posted: Wednesday, January 17, 2007 in General

GE30k 2006 – 3hr 21min

huhu.. this year mcm mane?? new PR??

performance managemant review

Posted: Tuesday, January 16, 2007 in General

baru habis buat PMR.. dah final la ni kot.. setelah 2-3 ari berhujah depan boss mencurahkan rasa hati yang tak puas hati.. *mcm cakap dengan dinding*

tun mahathir pernah cakap “mane ada keadilan kat dunia ni”

overall rating – “should be ready for higher level work within one year”. benda ni wa dah dapat every year since 5-6 years back.. piii raaa mabukkk.. sampai bila??

zzzzzz..

Posted: Monday, January 15, 2007 in General

saturday long run banyak syok ooo.. konon2 target after do the double hill (+/- 11km) nak terus ke jalan duta +/- 5km pastu turn back another +/- 5km..

rupa2 nya lepas buat double hill continue sampai depan bank negara/bank rakyat je.. after about 500m u-turn.. hihihi..

alasan best punya – taper.

lama gak tak lari kat double hill tu.. 1hr o1min – masa GE30km this sunday kena buat slow sikit kat double hill tu, kalau tidak mampusss.. takut tak sampai finish line.

sunday – tak kayuh!!

sabtu malam wa dah prepared.. semua mcm biasa.. jersey & seluar sendat dah sangkut kat luar almari.. bike dah letak depan pintu.. helmet-pump-kasut-stokin and baju salin semua dah letak dalam keter. air 100plus berry yg tak ada gas tu and snickers dah siap beli kat tesco kajang.. semua dah ready nak ikut way2ride gi kayuh dari mtdc bangi ke morib.

tapi malam tu wa tak leh tidur la.. wa tak tahu sebab apa.. every 1 or 2 hr wa terjaga.. lepas tu baru nak terlelap – terjaga balik. pastu jam wa kunci kul 6am tak sempat pun berbunyi lagi wa dah bangun.

wa terus gi toilet.. buang apa yg patut.. gosok gigi. masa ni mamai lagi.. masa gosok gigi tu kepala otak wa ni cakap “lu tak ready ari ni.. kalau lu kayuh gak maybe balik naik support van la..”

tak cukup tidur.. tak cukup recover.. bahaya beb.

so, lepas gosok gigi tak sempat pun mandi – masuk bilik.. sambung tidur sampai kul 7am.

bangun mandi.. pastu gi carik sarapan kat pasar. lepas sarapan tgk tv tetiba tidur lagi sampai tengahari. lepas lunch – petang tidur lagi. perghhh.. kena sebulan mau berat wa naik 20kg ni.

kepada seluruh baladewa sejagat raya..

Posted: Thursday, January 11, 2007 in General

Dewa – Lagu Cinta 

Aku jatuh cinta untuk kesekian kali
Baru kali ini ku rasakan cinta sesungguhnya
Tak seperti dulu
Kali ini ada pengorbanan

Cinta bukan sekedar kata-kata indah
Cinta bukan sekedar buaian belaian peraduan

Samudra cinta dari palung hati
Tak terukur dalamnya
Hingga saat perpisahan tiba
Mengundang air mata
Atau hanya secuil penyesalan

Cinta bukan sekedar kata-kata indah
Cinta bukan sekedar buaian belaian peraduan
Cinta adalah ruang dan waktu
Datang dan menghilang
Semua karunia sang pencipta

Mungkinkah kau sedang menatap bulan
Bulan sabit yang sedang kupandangi
Mungkinkah kamu menangis
Diatas bintang khayalku

Maafkanlah cinta
Atas kabut jiwa
Yang menutupi pandangan kalbu 

Cinta bukan sekedar kata-kata indah
Cinta bukan sekedar buaian belaian peraduan


Cinta adalah ruang dan waktu
Datang dan menghilang
Semua karunia sang pencipta


Click PLAY to listen.

swimming..

Posted: Wednesday, January 10, 2007 in General

swim yesterday at cheras pool.

sampai pool lebih kurang kul 6.45pm. azmar, doc & steve dah start swimming. wa dengan confident nya terus ke changing room. tiba-tiba..

aduhhhhhh.. seluar kontot sendat lupa nak masuk dlm bag !#$%&*

sib baik kat situ ada tempat sewa seluar.. hahaha.. $4 belasah je laaa.. abis tu tak kan wa nak balik – mane sempat. nak beli baru – tak ada yg menarik pun kat situ *tak ada duit sebenarnya*

200m warm up.. lepak about 1min lepas tu terus buat 1000m. the last 200m mencabar betul.. masa tu dah dekat kul 8.00pm budak2 ikan bilis dah masuk kolam.. tetiba je ramai org dalam pool tu.. 2-3 kali gak la bergesel & berlanggar. ni dah mcm masa start triathlon race.. kena jadi mat rempit – ingat kat jalan raya je ke boleh cilok2.

the last 200m ni memang tak leh nak concentrate.. dengan nak elak dari berlanggar la.. tetiba kat dalam pool tu ada ombak ganas la pulak.. 4 kali kot terminum air kolam tu.. mengelupur gak la nak maintain takut lemas hihihi..

disebab semalam wa tak dapat nak buat new PR semua citer kat atas tu adalah wa punya excuse hahaha.. 1km – 36min. last week 34min.. poyo je kan?