the beginning..

Posted: Wednesday, January 3, 2007 in General

monday, 1st january 2007..

kengkawan ramai yg tak ada.. gi outstation – balik kampung or gi kayuh ke cameron highland so wa dengan seronoknya membuat kayuhan sambutan tahun baru secara solo. Ulu Langat laaa.. mane lagi.

start dari rumah lebih kurang kul 7.20am.. cuaca ok. if lambat start confirm rentong. dah la kulit wa ni semulajadi dah rentong.. double rentong :p

non stop kayuh for +/-2hr 30min. dapat la 70km with average 28km/h. panjat genting peres still slow.. took me 30min nak sampai ke puncak.

sampai rumah +/- kul 10.00am. lepas mandi, makan.. lepas tu makan.. dan makan lagi. bila raya banyak lauk yg perlu dihabiskan :p

tuesday, 2nd january 2007.. kayuh lagiii..

join ajeep with isma & the gang buat broga loop. wa rasa about 15 or 17 of us. start kul 7.45am kat batu 18 ulu langat and finish around 2.00pm.

138km with average 28km/h. total riding time – 5hr 25min.

cuaca best.. mendung. but masa sampai kat nirwana memorial park.. about 30km lagi nak habis perghhh.. panassssss..

stop 2 kali.. 1st kat petronas kuala klawang after about 50km ride. 2nd kat small town.. wa lupa la nama town tu.. at kilometer 80. yg lain2 tu stop for 1-2 min for wee-wee & regroup.

ride kali ni melibatkan rider dari merata group.. ada sikit dari way2ride.. ada sikit p2k.. ada sikit dari bikepro.. national sprinter pun ada gak.. ada sorang dari sscc hihihi.. wa la tu.

group ni memang kuat.. wa dapat maintan dalam peloton sebab speed around 30km/h to 33km/h. if lebih dari tu maybe wa tak mampu kot. masa turn wa tarik wa try to keep up at 30 to 31 km/h. bila rolling jangan harap wa kat depan.. memanjang kena tinggal je.

dari mula lagi bila part bukit je confirm wa kat belakang.. contoh masa panjat genting peres. kat sini wa jumpa national rider tengah training.. ramai gak. semua panjat genting peres guna crank depan yg paling besar.. perghhh.. kagum!!

syok gak ikut group ni.. well organize. sib baik dia org tak tekan lebih. kalau tidak awal2 lagi wa dah tahan lori hahaha..

Comments
  1. buncit says:

    caya lah bacin, lain kali kita buat lagi

  2. unholy alliance says:

    good job bacin…

  3. stupe says:

    bacin – tolong ride untuk aku for the time being.

  4. bacin says:

    buncit : ok best

    unholy alliance : thanks

    stupe : ok no problem errr.. sponsor aku powerbar recovery drinks & power gel.. every week aku akan ride utk kau hihihi..

  5. stupe says:

    fuh, kawan bercondition…😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s