zzzzzz..

Posted: Monday, January 15, 2007 in General

saturday long run banyak syok ooo.. konon2 target after do the double hill (+/- 11km) nak terus ke jalan duta +/- 5km pastu turn back another +/- 5km..

rupa2 nya lepas buat double hill continue sampai depan bank negara/bank rakyat je.. after about 500m u-turn.. hihihi..

alasan best punya – taper.

lama gak tak lari kat double hill tu.. 1hr o1min – masa GE30km this sunday kena buat slow sikit kat double hill tu, kalau tidak mampusss.. takut tak sampai finish line.

sunday – tak kayuh!!

sabtu malam wa dah prepared.. semua mcm biasa.. jersey & seluar sendat dah sangkut kat luar almari.. bike dah letak depan pintu.. helmet-pump-kasut-stokin and baju salin semua dah letak dalam keter. air 100plus berry yg tak ada gas tu and snickers dah siap beli kat tesco kajang.. semua dah ready nak ikut way2ride gi kayuh dari mtdc bangi ke morib.

tapi malam tu wa tak leh tidur la.. wa tak tahu sebab apa.. every 1 or 2 hr wa terjaga.. lepas tu baru nak terlelap – terjaga balik. pastu jam wa kunci kul 6am tak sempat pun berbunyi lagi wa dah bangun.

wa terus gi toilet.. buang apa yg patut.. gosok gigi. masa ni mamai lagi.. masa gosok gigi tu kepala otak wa ni cakap “lu tak ready ari ni.. kalau lu kayuh gak maybe balik naik support van la..”

tak cukup tidur.. tak cukup recover.. bahaya beb.

so, lepas gosok gigi tak sempat pun mandi – masuk bilik.. sambung tidur sampai kul 7am.

bangun mandi.. pastu gi carik sarapan kat pasar. lepas sarapan tgk tv tetiba tidur lagi sampai tengahari. lepas lunch – petang tidur lagi. perghhh.. kena sebulan mau berat wa naik 20kg ni.

Comments
  1. pipot says:

    pergh!! alangkah best nyer kalau aku boleh buat cam nko

  2. Aini says:

    bestnye tido

    anak2 aku semua pakat demam selsema batuk sekarang. asik2 terjaga setiap 2 jam.. there goes my sleep….

  3. norm says:

    memandangkan aku mmg tak larat nak ikut nko lari, aku raser acara tidur mmg sesuai utk follow … errrr tapi nko tak best la ..ptuiii🙂

  4. unholy alliance says:

    nanti kalao ada masa kita kayuh sama lagi….sama2 macam group broga itu hari….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s