congrats to mr. ironman..

Posted: Sunday, February 25, 2007 in General

“The day began with 549 competitors from 33 different countries. Most of the 465 finishers probably had an inkling that they were about to embark on a journey that they wouldn’t soon forget.

They were right.

Lotto Ironman Malaysia is not the easiest race you could choose to do in your lifetime, but it is almost guaranteed to be an unforgettable experience. One after another the finishers came across the line, letting us know how tough the experience was.”

– from http://vnews.ironmanlive.com/

to adzim, ungku azhar, azwar, bean, steve, zabil & all finishers.. CONGRATS.. caya sama lu.. bukan main2 ooo.. “THE TOUGHEST SHOW ON EARTH” – korang memang power beb.. timing lain citer. yg penting sekarang korang dah jadi IRONMAN.

aduhhhhhh.. bila dapat sms & dengar citer LIVE from langkawi dari azmar, jaja & asri wa dah ngeri nak join ironman..

mamat2 yg gi ironman ni training gila babi bai.. if lu tak cukup training confirm kantoi. wa punya swimming baru “setahun jagung”.. part swimming ni la yg wa paling takut sekali. memang la kena rajin training.. tu yg susah tu – kena korban masa & duit.

pastu dia org ni punya mileage utk biking je perghhh.. 1 kali kayuh kurang2 150km.. ada yg sampai 200km utk 1 ari punya kayuh.. ada beraniii.. lu berani lu jalan dulu hihihi..

ada rezeki wa akan buat gak IRONMAN ni.. sabar bacin, sabarrr.. kasi training cukup2 dulu :p

ok sekarang kita fokus dulu event yg dah dekat ni.. training for KLIM – ari rabu start kerja lepas cuti lama for chinese new year. petang tu wa gi lari kat gym je.. plan nak run 30min je sebab selasa tu dah buat long ride 133km ke bagan lalang. lari punya lari.. after 30min – syok la pulakkk.. terus buat 1hr. dapat la 10km hihihi..

ari khamis wa gi run sambil tengok orang kat tasik titiwangsa.. dapat la 10km. timing 1hr gak.. layannn..

jumaat buat speedwork.. dah lama tak buat speedwork – nak terkeluar jantung dibuatnya.. menu : 100m x 10 & 200m x 5 perghhh.. lepas tu bodoh jab 5min :p

sabtu – for the 1st time wa tak buat apa.. kayuh pun tidak hahaha.. rest daaa..

ari ni ahad – buat long run dgn jamil. 30km.. double hill + bkt aman to sri hartamas & back.. lepas habis lari jamil kata ari ni kita lari slow gila hihihi.. utk ari ni – takat tu aje yg wa mampu lari hahaha.. sorry ye jamil.

double hill – 1hr 15min.. junction kat tugu negara to sri hartamas – 1hr 9min.. beli & minum air kat petronas sri hartamas – 3min 27s.. sri hartamas to parking bkt aman – 1hr 10min.. so ari ni punya long run 3hr 38min

emmm.. lawa gak la awek ni

Comments
  1. Aini says:

    congratulations bacin.. u r an Ironman!!!

    HAHAHA acah jer..😛 tengah mood nak wish org2 ironman semua hehehe

    jangan perasan.. kau punye turn tahun depan..

  2. Pemadam ... says:

    Haiya tarak kisah … wa pon mampu tu jugak … tapi lu memang stedy la beb …

  3. stupe says:

    bacin, next year, jom.

  4. kapchai carbon says:

    jangan pikir bebanyak bacin, keluar earlybird sebat je. pas tu pepandai la ko tunggang-telanjang training swimming tu. untung sabut timbul… untung batu tengelam…. kuang-kuang-kuang……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s