Archive for Sunday, March 11, 2007

wow..!!

Posted: Sunday, March 11, 2007 in General

pagi tadi kayuh gi port dickson. start dari rumah wa +/-8.00am dgn azmar.. lepas tu jumpa dicky after cheras toll – dia start dari bandar tun razak.. extra +/-6km. ironman steve & laif tunggu kat mtdc bangi.. so total 5 of us.

sebelum ni tak pernah start dari rumah if nak kayuh gi port dickson.. sebelum ni wa start dari mtdc bangi.

ngam2 3hrs sampai teluk kemang.. non-stop from cheras to port dickson. 88km with average 29km/h.

semua perut dah lapar.. ada yg belasah burger.. ada yg belasah nasik lemak. lepas melantak so tiba lah masanya utk balik. masa balik ni la yg seksa. masa tu dah dekat kul 12thari.. panassssss beb.

on the way back kita org stop for refill 2 kali. 1st kat shell sepang & 2nd somewhere before ukm bangi – pekena air kelapa & air tebu.. perghhh heaven. stop about 5min.

regroup kat mtdc – lepas tu sambung kayuh lagi.

sampai rumah wa +/-4.00pm.. 8jam tu.

total 176km.. ini lah jarak paling jauh pernah wa kayuh dlm satu ari. sebelum ni +/-400km tapi kayuh 3 ari berturut-turut.

average bukan lagi 29km/h.. masa balik cuma 26.6km/h. bukit2 kat area bukit pelanduk tu memang mengganggu emosi la hahaha.. cobaannn..

total riding time : 6hrs 35min

total time for makan & refill : 1hr 25min.. nanti dah terel sikit timing for makan tu akan dikurangkan hihihi..

esok smart tunnel run – 14km.. aduhhh..