sakit siol..

Posted: Sunday, March 18, 2007 in General

target @ angan-angan :p

10km – 1hr 07min

20km – 2hrs 15min

21km – 2hrs 22min

30km – 3hrs 22min

40km – 4hrs 30min

42km – 4hrs 45min

kejadian sebenar

10km – 1hr 09min

20km – 2hrs 14min

21km – 2hrs 22min

30km – 3hrs 28min

40km – 4hrs 53min

42km – 5hrs 18min

KLIM last year after the 30km mark wa dah suffer tahap tenok.. sekejab2 lari.. sekejab2 jalan. sumpahan yg keluar dari mulut wa ni tak tahu la dah berapa banyak.. berkoyan koyan kot. ramai kengkawan yg cakap pace wa terlalu laju masa memula.. so bila sampai kat penghujung – koyak.

so this year wa try to berhati hati dgn pace wa.. siap tulis kat tangan lagi tu target time – sebijik mcm kat atas tu. nak buat pace laju takut semput lak nanti.. nak buat pace slow, takut lari target.. so amik tengah2.

this year after the 30km mark – wa still running.. after the 35km mark – wa still running gak.. kagum siol huhu..

5km to go – still running.

3km to go – still running.

2km to go – still running.. but – the last pundek hill.. actually after the half of the pundek hill.. just after the water station.. about 150m to the summit & dah nak dekat sign 1km to go.. tetiba – KANTOI. start to walk briskly.. sampai je summit tetiba rasa nak pitam. bila kena sergah dgn si azhar from jb baru ok.. wa ingat wa dah tinggalkan dia jauh hihihi.. rupa2 ada kat belakang – tunggu masa je nak overtake yek :p

masa downhill – 1km to go.. tak leh nak lari.. kaki sakit siol. bila route tu dah agak flat sikit kat area bank negara tu baru boleh lari hihihi.. lagi pun kat situ ramai org tengok.

ceh.. lari target. siap ada extra 10min lak if compare dgn last year.

tapi tak apa.. kali ni rasa ok sikit – tak la sensara mcm last year. tapi jalan mcm org cacat  tu still ada bila dah cross the finish line hahaha..

to all yg take part wa ucapkan tahniah.. tak kira la hang masuk distance mane pun – yg penting korang habis.. timing tu jgn kesah sgt.. buleh try-test next race.

yg 1st timer.. yg baru try this year pastu doing very well – peee wittt.. wa caya sama lu.. tabik spring 1 kali.

lari marathon ni – SAKIT memang dah confirmed.. tapi yg penting kita enjoyyyyyy.. hihihi.. mcm citer puteri lak.

only by going too far can one possibly find out how far one can go

Comments
  1. Khairul says:

    Congrats Bacin! I salute your mental strength.

  2. Faie says:

    “only by going too far can one possibly find out how far one can go”

    Yeah right. Kalau badan dah letih sebelum start race tu, that quote cannot be used lah weh.

    Anyway congrats.

  3. jaja says:

    wuhuuu! wa bagi markah penuh! congrats!

  4. Aini says:

    patut le ada bau bacin kat finishing line tu lepas 5 jam😛 hehe

    congrats! aku tengok ros powerbar habih marathon kul 9.. simon cross pun timing lebih kurang.. cayalah diorang..

    aku rasa lepas ni.. kau jgn training kat double hill la.. cuba kau gi train kat kenya pulak. orang2 kenya tu punya marathon time is 2 jam lebih jer.. 10km belom start, diorang dah abis dah.. gilak

  5. jaja says:

    KLIM, updated!

  6. stupe says:

    Bacin, well done.🙂

  7. zebrallini says:

    bacin … wa caya sama lu … bukan senang lari nonstop sampai 40K … rasanyer aku masih tak mampu buat camtuh … jadik wa salute you … kena belajar dari nko nih … rasanyer aku main salah kot … tolong ajar aku cara main dengan betul ….

    bacin … nko dah 2 time marathon … habis lak tuh … you are ready for Ironman … more to come bebeh … life just gets better🙂

  8. tank says:

    aku rasa ko kantoi last hill tu pasal gravity pulling your you-know-what down la…hahahh!!congrats dapat berlari ke langit!

  9. bacin says:

    khairul : thanks. kau pun, congratsss.. timing nko pun boleh tahan laju

    faie : it’s all in ur mind.. m’sia boleh.. and semestinya faie boleh

    jaja : markah penuh?? errr.. wa belum usik apa2 pun lagi hahaha..

    aini : dia org tu selalu kena kejar dgn rimau tu pasal dia org tu laju :p

    stupe : thanks.. jeles tgk kau dapat kasut free.. kasut mahal lak tu

    zebra+monyet : thanks coach. nko yg byk kasi tips.. nanti aku contra balik, aku kasi nko tips main lak.. pembetulan – this is my 3rd marathon :p

    tank : sejak nak kawin ni ko makin gatal ye.. hihihi.. bagusss..

  10. Steve says:

    3 x 42km training runs is enough already, register Langkawi early bird. Let’s ride the double-hill route Genting-Fraser and swim at PD now.

  11. Kak Faiz says:

    Great going dude… I was there cheering you towards the finishing line. You looked ready for another round of marathon even there man!! Bravo bravo!!

  12. Pemadam ... says:

    … Well done bai … lu memang stedy …

  13. princessren says:

    bacin.. so so proud of u.. bukan senang nak habis marathon.. tgk korang habiskan pun i dah rasa sakit.. boleh ke aku buat bende nih ? rasa mcm possible.. hehe… u’re my hero bacin🙂

  14. EL says:

    oklah tu……… i nak lari 21km pun dah pancit……. improve swimming je u dah boleh buat IM 2008……… mesti boleh….

  15. purpz says:

    Mr Marathoner!! Congrats lah!! Hang memang super-power-chop-Pendekar-Mastor lah!! Tima kasih tlg teman aku lari kat sebelah terowong trauma aritu.. masa kat 40km, aku ikut bon-bon hang slow2 je.. tp aku makin slow.. sbb teruja kot.. hehehe.. last 1km turun bkt je aku paksa stride sket konon.. Caya lah lu!!

  16. stupe says:

    Purp – si bacin accompany you masa kat tunnel ada udang sebalik batu tuh….

    bacin -ala, apa nak jeles…next time kalau ada i sound ok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s