Archive for Wednesday, April 11, 2007

swimming

Posted: Wednesday, April 11, 2007 in General

 

should learn how to swim long long ago.. melentur buluh biarlah dari rebungnya. wa ni dah jadi buluh baru nak belajar swimming. semuanya dah keras. susah nak lentur. last year je baru wa start belajar freestyle or frontcrawl. lepas 2 bulan wa stop sebab wa rasa tak leh nak kemana dah.. dok tahap tu je.

tetiba terbukak hati nak buat perubahan.. walaupun agak terlambat hihihi.. semalam wa punya 1st class kat bukit jalil – belajar and kasi pebetul wa punya stroke. kali ni if tak terel gak freestyle confirm la wa ni yg lembab and bukan coach.

coach yg tolong pebetulkan stroke wa kali ni ialah ms. khoo cai lin. siapa tak kenal cai lin? pundek la korang.. one of national top swimmer pun korang tak kenal ke? yg korang tahu nama pelajar2 akademi fantasia hahaha..

dia ni bronze medalist masa sea games 2003 pastu menang 7 gold and 2 silver masa malaysian open last year perghhh.. power siol. pastu dia baru balik dari world championship last month.

short-term targets : 1.5km semua freestyle & if possible sub 40min.

long-term targets : 4km freestyle max 2hrs.

1st day je dia dah belasah wa. from 6.30pm sampai dekat kul 8.00pm baru dia kasi wa balik. 1hr 30min duduk dalam kolam. after each 50m dia akan buat pembetulan.. dapat rehat max 20-30sec je each lap. tapi kengkadang tu baru sampai 25m wa dah dengar suara dia “ur right hand.. right hand.. keep it straight” “bacin – kaki tu jaga ok” garang gak amoi ni :p

tangan & kaki penat siol.. bangun tidur pagi tadi pun badan rasa sengal2. tapi besttt.. tak sabar nak gi lagi hihihi..

Advertisements