swimming

Posted: Wednesday, April 11, 2007 in General

 

should learn how to swim long long ago.. melentur buluh biarlah dari rebungnya. wa ni dah jadi buluh baru nak belajar swimming. semuanya dah keras. susah nak lentur. last year je baru wa start belajar freestyle or frontcrawl. lepas 2 bulan wa stop sebab wa rasa tak leh nak kemana dah.. dok tahap tu je.

tetiba terbukak hati nak buat perubahan.. walaupun agak terlambat hihihi.. semalam wa punya 1st class kat bukit jalil – belajar and kasi pebetul wa punya stroke. kali ni if tak terel gak freestyle confirm la wa ni yg lembab and bukan coach.

coach yg tolong pebetulkan stroke wa kali ni ialah ms. khoo cai lin. siapa tak kenal cai lin? pundek la korang.. one of national top swimmer pun korang tak kenal ke? yg korang tahu nama pelajar2 akademi fantasia hahaha..

dia ni bronze medalist masa sea games 2003 pastu menang 7 gold and 2 silver masa malaysian open last year perghhh.. power siol. pastu dia baru balik dari world championship last month.

short-term targets : 1.5km semua freestyle & if possible sub 40min.

long-term targets : 4km freestyle max 2hrs.

1st day je dia dah belasah wa. from 6.30pm sampai dekat kul 8.00pm baru dia kasi wa balik. 1hr 30min duduk dalam kolam. after each 50m dia akan buat pembetulan.. dapat rehat max 20-30sec je each lap. tapi kengkadang tu baru sampai 25m wa dah dengar suara dia “ur right hand.. right hand.. keep it straight” “bacin – kaki tu jaga ok” garang gak amoi ni :p

tangan & kaki penat siol.. bangun tidur pagi tadi pun badan rasa sengal2. tapi besttt.. tak sabar nak gi lagi hihihi..

Comments
  1. ishsal says:

    aku dengar jugak jeritan dia dari hartamas ni, tu yang hari ni nak gi tumpang scan sekali. teringin lah jugak renang dalam masa 45-48minit kat red hill nanti. 58minit lama sangat dalam air, kurma kecut.

  2. ishsal says:

    on march 26 she did the 100m breast stroke in 1min 16sec … OMG, i cant even do 50m in that time!!!!

  3. jaja says:

    go go chaiyok! 4km for 2hrs, definitely can wan lar

  4. AbuPower says:

    Wa…Ko punya belajar berenang ni sampai bila? bulan2 bayar berapa RM? macam berminat…hehehehe. Nak potong Jaja

  5. Faie says:

    Ohhh … berdating ngan Cai Lin, eh? Sebab tu lah hang call aku nak tanya direction nak gi Bukit Jalil ye? Pundek!

  6. EL says:

    wah sorang sorang training ngan Cai lin yeah…….. pundek betul…….. ini gerenti dah kuat punye……. Bkt Merah ni buat lah biathlon sekali…….

  7. ishsal says:

    oit, training kuat nampak brader, sampai tak sempat respon kat blog nih, lol! gurau je. good to see azmar’s and your strokes getting more effortless man, keep it up! lepas tu tolong tolong lah advice kutu yang swim 1.5k in 58minit tu ye😀

  8. bacin says:

    ishsal : coach aku tu memang terel & laju.. if student dia still SLOW bukan salah coach, salah student tu sendiri sebab dah sampai tahap TEPU hihihihi.. nanti aku kasi tips kat kau.. for free :p

    jaja : kalau rajin training memang bolehhhhh..

    abu : swim selagi aku ada duit :p

    faie : hahahaha pundek 2 u 2

    el : baru je laaa… belum kuat lagi

  9. Aini says:

    komen aku sama mcm Faie – DATING DGN CAI LIN EH??? MANGKOK!!!

    aku ingatkan kelas Peh.. rupanya cailin.. kalo cailin ajar, aku mau join buleh? tapi aku beginner habis la. front crawl mcm dayung sampan. berapa sen satu kelas? hari apa? every wk ker?

  10. ishsal says:

    free? alahai, terima kasih lah bang oi. tee shirt dua jugak mau kasi😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s