bukit merah international triathlon

Posted: Monday, May 7, 2007 in General

ready for terjun tiruk

jalan macam orang mabuk daaa.. 1 more lap

alamakkk.. kena tinggal daa.. semua orang dah blah

penat ooo.. kena buat kerja sorang2

still boleh senyum kira ok la tu

hihihi.. macam laju je kan?

tungguuu.. jgn tutup kedai.. dah nak habis dah ni

fuhhh.. abis jugak akhirnya – rentung

gang monyets :p

race kali ni banyak sangat kejutan. tapi macam biasa la bila kengkawan kita best semua jadi best. semua enjoyyyyyy.. gang monyet semua happening hihihi..

kejutan utama atau kejutan yg paling terkejut berok ialah masa swim section. organizer cakap swim 2 loops for 1.5km. swim punya swim punya swim.. tak sampai2 lagi. wa rasa dah lama gila dah swim ni. target 1.5km swim sub 40min.

3-4 kali abang bomba bagi arahan “kiri.. kiri..” “kanan.. kanan..” “dah terlajak dah ni.. ke kiri sikit” aduhhhh.. hampehhh.. navigation fail.

ada 3 aje big orange buoys for landmarks. 1 kat starting.. 2 lagi nun jauh kat tengah tasik tu. swim tiga segi. masa swimming susah nak nampak semua benda2 tu. if penat tak leh nak sesuka hati stop or berpaut kat pelampong sebab tak ada pelampong or tempat utk berpaut hahaha.. sendiri mau ingat laaa..

sampai je kat pontoon, mc tu cakap “good swim.. good swim.. 1hr 10min” aduhhh.. lamanya wa swim.. good swim apa kejadah – off target gila babi punya. but i tell u this – wa buat freestyle all the way dude hahaha.. banyak suka laaa 🙂

rupa2 nya the whole loops tu total about +/-2km.. bukan 1.5km. mamat power yg 1st out from the lake tu pun buat dalam 28min. selalunya mamat pro buat around +/-15min utk 1.5km. patut la penat nak mampus hahaha..

masa 1st transition tak ada marshall. if amik bike terus kayuh pun tak ada org nak marah. wa tolak pastu tercarik carik starting line utk mula kayuh. supporter yg lepak kat tepi jalan tu yg kasi tahu “ok bang dah boleh kayuh” siol je.

kat transition area tu sesiapa saje boleh masuk.. tak macam duathlon. bahaya la mcm ni. wa dah dengar 2 kes kehilangan barang.. helmet & cycling shoe. lepas ni apa pulak yg hilang? organizer kena buat sesuatu.

masa kayuh tak jadi masalah.. cuma tak ada org nak tolong potong angin. kayuh sorang2 bosan gak. bike wa buat 1hr 05min. average 30km/h. route dia tak berbukit. lagi satu kejutan – total cuma 33km aje. pandai mr. chan ni.. dia panjangkan swim section pastu dia kontra dengan memotong sikit route utk biking. tak apa – janji rock.

masa run wa tak tahu betul ke 10km atau kurang. sebab tak ada meter nak ukur :p

lagi pun dah penat. rasa macam 10km la kot. run wa buat 1hr 03min.

so unofficial time lepas campur 1st & 2nd transition : 3hrs 25min huhu.. 5min lagi nak game over :p

sebelum tu masa dinner & briefing mr. chan cakap cut off time 3hrs 30min. tapi macam biasa mr. chan ni baik hati.. orang yg habis dekat 5jam pun dia kasi medal gak. orang yg cuma buat 1 loop masa swim pun tak kena disqualify hahaha.. aku tahu siapa mamat tu. patut la lajuuu.. jangan marahhh.. gurau je hihihi.. so apa lagi kengkawan jom laaa.. banyak syok oooooo.. janji habis.

p/s : thanks to saiful & abu.. best banyak gambar.

Advertisements
Comments
  1. Faie says:

    CONGRATS!! Janji rock, brader! :mrgreen:

    Manyak susah mau navigate bila buat freestyle kan ?? 😛

  2. AbuPower says:

    Wah ko swim 1hr 10min n Aku 1hr 15min….5min kat belakang ko

  3. jaja says:

    wa caya sama lu bro! ally acin tetap encem forevaaah!

  4. zebets says:

    weh … ini macam ponya swim distance korang dah ready for desaru 🙂

  5. Aini says:

    stupe baru balik dari pasar malam ker haper? bawak plastik banyak-banyak hahaha..

    tahniah kerana berenang gaya bebas for 2km!!

  6. z says:

    hahaha….zebet tgh racun bacin

  7. ishsal says:

    wah aku 1:32 swim, eh bukan swimming namanye sebab lama sangat, sinking! but yes bro, memang happy this time. grt time, thx to everyone. now kena pokus on the kenyir punye torture. best jugak kena torture ni ….

  8. EL says:

    congrats bacin…. lagi 2km freestyle… tak malulah anak buah Cai Lin mcm nih…. like zebet says… ur ready for Desaru… sap sap sui…

  9. princessren says:

    maintain coach maintainnnnn.. haha. wah swim dah makin power ye skang? Dari saya yg akan bakal jadi anak murid belajar berenang 🙂

  10. tank says:

    gila flaw race! tapi takpa…janji kita ada tempat nak buat tri! tapi mesti bagi tau gak la kat CCS pasa organizing flaaw tuh…

  11. stupe says:

    Zebet – they all dah ready for desaru dah…no hal la…

  12. fook says:

    power nya bro!
    swim dah improved!

  13. stupe says:

    Aini – pagi tuh hujan, so suma barang masuk plstik…:P

  14. Jamil says:

    Tahniah Chip!!! Cayalah … IRONMAN better watch out. hehehe

  15. rabbit says:

    saye nk blaja berenang di area ampang. ade kenal2 sape2 tak akk yg boleh ajar saye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s