cramps lagi @#$%!

Posted: Wednesday, May 16, 2007 in General

last night swimming.. class ke-10.

10 x 50m warm-up & stroke correction

2 x (200m kicking + 200m swim)

2 x (100m kicking + 300m swim)

1 x 100m easy

last set masa 300m swim tu calf belah kiri cramp.. stop kejab for stretching pastu sambung balik. lagi 10m nak habis calf belah kanan pulak cramp aduhhh..

potong stim betul la.

masuk ni dah 2 kali kena cramps. semua at the end of the last set.

wa tak pernah kena cramp masa bike & run.

maybe sensitive to cold water or overambitious & terlebih tekan kot or memang tak fit?

kalau masa race kena cramp aduhhh.. kantoi beb

so, how to stop cramping masa swimming???

Comments
  1. ishsal says:

    jangan main di malam sebelumnye lah bang oi!😛

  2. Faie says:

    Wehhh … aku pun selalu cramp kat Bukit Jalil tu. Either betis atau jari kaki yang akan kena. Air kat situ mmg sejuk pun. Tu sebab aku tak suka swim kat situ.

  3. asri says:

    that’s what happen to me during Bukit Merah, cramp masa swim first loop lak tu… lepas tu mental terganggu … kantoi
    Air kat bukit jalil ke or Shah Alam ke memang sejuk sebab indoor pool agaknye, tak kena panas matahari.

  4. Aini says:

    biar cramp masa training drpd cramp masa race.

    lama2 ok ler tuh.. tak cukup training je

  5. shazly says:

    Bacin.. Padan muka kau. Kau ingat senang nak kalahkan jaja?!! kau rasa dulu cramp.. hahah. nanti aku join pakai jetski.

  6. EL says:

    kurang kan main bacin… itu je petua untuk u…… bayangkan kuasa main semua u pindah kat swim……. Cai Lin mesti terpegun punye..

  7. jaja says:

    EL: kuasa main? konfem bacin potong wong ah tiam trus

    bacin ada secret tau, dia ada simpan kipas turbo kat belakang dia. agak2 dia pancit, dia ON je suis kipas tu, haaa kelesss

  8. jgoldemas says:

    malam ini jangan tak main….hehe hehe

  9. bacin says:

    oii.. sumpahhh.. one day before kena cramp tu aku tak main

    errr.. but malam ni emmm.. hujan kat luar tu.. sejuk!! :p

  10. norm says:

    mengikut kajian dari barat, ianya berkait rapat dgn satu penyakit …….. err sakit tua🙂

  11. hallo bro dah abis kenyir ni mesti dah fit ni…jom join w2r broga night ride June 23rd…will meet you there…bring all peep along!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s