gunung kinabalu part I

Posted: Monday, June 25, 2007 in General

 

20th June 2007

flight AK5104 from KLIA 9.30am and landing kat KK Airport jam 12.00pm.

keter ke Kinabalu Park kul 3.oopm. sementara nak tunggu keter ke Kinabalu Park kita org jejalan dulu kat KK Town sambil membeli belah utk bekalan semasa mendaki.

hihihi.. yg ni utk mak wa ok. nak tambah garam dlm badan pun ok gak supaya tak cramps :p

perjalanan from KK Town to Kinabalu Park memakan masa lebih kurang 3 jam. pemandangan kawasan pendalaman di Sabah memang best. diantara pekan yg kita org lalu ialah pekan Nabalu. kat Nabalu kita stop sekejab utk buang air & beli pisang. kat sini pun dah sejuk & berkabus. cakap mulut keluar asap beb hihihi..

sampai ke Kinabalu Park lebih kurang kul 5.45pm. check-in and terus reg. for climbing so that esok pagi tak payah susah2 nak beratur.. takut ramai org.

tadi saya tgk kengkawan ranger awak tu lelawa la.. kirim salam yek! 

bang kasi guide yg power ok.. yg boleh pikul saya if saya tak larat :p

rumah kita utk malam pertama di Sabah.

boleh masak lemang ni bah..

rumah kita mengadap Gunung Kinabalu.. keluar rumah je nampak puncak Gunung Kinabalu perghhh.. lawa siol.

malam ni kita kasi kemas bag sebab esok kena bangun pagi2.. plan nak bertolak dari Kinabalu Park ke Mesilau Gate kul 7.30am. huhu.. tak sabarnya.

Comments
  1. the donkey ear says:

    haih gambar yg last tu, macam tokey pasar malam je rupanye, hihi

  2. Abang Det says:

    Mengikut cerita orang “lama”, ada sebauah gua yang diberinama Paka Cave (sebenarnya bukan sebuah gua tetapi lubang di bawah batu condong) di mana terdapat seorang lelaki sedang bertapa. Lelaki ini sudah berumur 666 tahun. Lelaki yang bernama Tok Belalang (mungkin bapa Nujum Pak Belalang kut) ini boleh meramalkan apa saja, termasuk tentang politik negara. Seorang kawan yang ‘bernasib baik’ dapat menemui Tok Belalang memberi tahu saya, Tok Belalang sudah meramalkan bahawa Najib dan Anwar TIDAK akan jadi PM. Yang jadi PM ialah seorang pemimpin dari Selatan. Kita tunggu dan lihat.

  3. bacin says:

    emmm.. pemimpin dari Selatan ye???? pemimpin paling kanan ek??

  4. watanabe says:

    moden ni beb!!!!
    gua dh 4x dh neak gunung 2..xde pn org tua nk mampus yg gua jpe!!!

    selatan pe?????laut cina selatan ke???he3

  5. Chempaka says:

    Askm..ternyata Tok Belalang tu punya ramalan tak boleh pakai daa… Najib dah naik PM ni .. camne cerita? Hahahahaa…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s