Archive for August, 2007

27.8.1971

Posted: Thursday, August 30, 2007 in General

wa dah 36 tahun.

emmm.. apa yg wa dah buat selama 36 tahun ni ek? ada pencapaian?? ada kemajuan??? bahagia????

hahaha.. yg pasti wa still kena marah dgn mak wa.. dari kecik sampai ke besar :p

wa still suka main PS2 & computer games.. dok lawan dgn anak wa. wa yg selalu kalah.

jiwa muda tak apa hihihi.. tapi takut gak nanti ada yg cakap org tua tak sedar diri :p

wa ada terbaca (kat magazine & kat web pun ada tulis), most athletes peak masa umur dia org mid 20’s to mid 30’s. hihihi.. wa dah terlebih sikit. wa dah termasuk dalam category late 30’s ni. so nanti masa race kat mane2 if wa slow, paham2 aje laaa.. faktor umur.

tapi if yg muda tu tak dapat nak overtake wa yg tua ni, paham2 aje laaa.. korang tu memang slowww.. kihkihkih.. cobaannn..

selamat hari merdeka yg ke-50. please kekalkan keamanan.. kalau perang mcm mane nak buat Tri.. mcm mane nak kayuh ke Broga or Klawang :p

perghhh.. otai still rockkk..

Posted: Thursday, August 30, 2007 in General

perghhh.. double perghhh..

hahaha.. yg ni pulak keset pertama wa. masa tu darjah 5 kot. entah mane pergi tak tahu la. hihihi.. keep on groovingggg beb

dah gemok but still power siol

Posted: Sunday, August 26, 2007 in General

zaman sekolah menengah dulu.. 80’s (ye wa tahu wa dah tua) guitarist ni lah yg menjadi pujaan hati wa.. Yngwie J. Malmsteen.

lu tgk apa dia dah bikin dgn lagu dia ni perghhh..

if lu nak dengar lagu ni yg ori, sila tekan sini.

aaaaaa… yg ni pulak lagu wajib masa buat run.. Joe Satriani.

Malaysia International Fireworks Competition

Posted: Thursday, August 23, 2007 in General

sempena cuti sekolah ni wa pun cuti gak.. lepas penat berkebun dgn anak2 waktu siang, kita org gi tgk bunga api lak memalam kat Putrajaya sambil picnic mkn McD hihihi..

perghhhh.. 20min tgk bunga api puasss ooo.. smlm giliran team australia. bukan selalu dapat tgk benda2 mcm ni. tak silap wa ada lagi 6 show.. gi la tgk kat MIFC for more info.

Half Ironman

Posted: Sunday, August 19, 2007 in General

Desaru Pengerang International Long Distance Triathlon

my Timex Ironman..

swim 2km : 1hr 17min 30sec.

kena buat 2 loop. ombak tinggi gila & arus kuat gak.. ada gang yg tak mau swim langsung and ada yg swim 1 loop aje lepas tu stop.. wa punya navigation hancurrr.. wa buat 1 loop = 1km in 35min hahaha.. in PD wa buat 1.5km in 35min. layannn..

T1 : 3min 19sec.. layan pening ombak laut :p

bike 90km : 2hrs 56min 22sec

kena buat 3 loop.. 1st loop angin kuat gila. masa downhill nak kayuh pun susah. lepas tu hujan lebat. kena slow sikit coz jalan banyak lopak air. tapi masa 2nd & 3rd loop baru best. hujan dah stop, angin pun dah kurang. banyak action.. ada yg beramai-ramai tergolek.. ada yg langar org tgh muntah.. ada yg bike terbelah tiga fuhhh.. ngeri siol, bike mahal pulak tu. wa punya average 29km/h.

T2 : 1min 53sec

run 21km : 2hrs 18min 11sec

kena buat 2 loop. masa 1st 5km kaki rasa berat sikit.. tapi lepas tu best. 2nd loop pun best hihihi.. sebab dapat overtake orang. wa run all the way non stop perghhh.. wa bangga siol :p

total : 6hrs 37min 16sec

wa dok ingat pesan azwar – u push u die.. half ironman or ironman bukan mcm olympic distance. so masa bike wa try to maintain pace.. comfortable pace. tapi at the same time wa dok nak cover balik swim time yg dah lari target.

sama gak kat running.. dok cakap kat dlm hati – maintain.. maintain..

kengkadang bila dah syok run, kita lupa distance jauh lagi.. so kita dok blasahhh.. wa takut half way kantoi – DNF kecewa beb. 

habis race mcm biasa la.. jalan terkangkang kangkang. tapi bangun pagi badan rasa ok pulak. kaki aje sengal sikit2. recovery – mcm ok aje.

wa habiskan 1 1/2 powerbar & 3 powergel. masa race wa bawak & campak 1 water bottle tapi wa dapat balik 2 baru punya water bottle hihihi.. kat tepi jalan wa nampak ada gang tgh collect water bottle penuh 1 bag plastik sampah :p

official results dah keluar masa lunch tadi .. dia tampal kat lobby hotel

swim : 1hr 17min 52sec

bike : 2hrs 59min 21sec

run : 2hrs 20min 07sec

total : 6hrs 37min 19sec

supporter kat tepi jalan best.. happeninggggg.. ada yg offer ice, ada yg tolong simbah air, ada yg kasi buah & mcm2 lagi lah – banyak syok ooo..

emmm.. agak2 boleh lepas ke buat ironman ni???

results dah online kat triathlon malaysia.com

Champions Youth Cup 2007

Posted: Monday, August 13, 2007 in General

sejak CYC tunjuk live kat tv9 & ch80, wa tgk anak wa, Hafiz (10thn) ni berminat gak tgk bola kat tv. setakat team EPL or Italian Serie A yg top2 tu dia kenal la.. yg lain dia tak pernah dengar kot.. itu pun sebab dia selalu main PS2 :p

bila wa cakap kat dia Arsenal akan main kat Stadium Cheras, pastu Malaysia pulak lawan – 2nd game kat Stadium Cheras.. dia pun cakap JOM. men’s nite beb hahaha..

bila sampai kat Stadium Cheras rupa2 nya surat khabar salah taip daaa.. yg betulnya Flamengo vs. Ajax. kecewa gak la.. nasib baik game best. wa tgk Hafiz pun enjoy.

2nd game Malaysia vs. PSV Eindhoven. Stadium dah mula ramai org. wa memang tak mengharap langsung Malaysia akan menang. lu dengar nama team pun lu dah tahu dia org ni lagi advance dlm bola sepak berbanding team kita yg masih mencari carik apa erti bola sepak hihihi.. no further comment.

Flamengo vs. Ajax

Malaysia vs. PSV Eindhoven

malam ni, kalah or menang tak penting.. yg utama anak wa terhibur & ada benda baru yg dia belajar.

banyak benda yg dia tanya kat bapak dia yg tak berapa nak tahu tentang bola sepak ni 🙂 referee punya position kat padang pun dia tanya gak.. pening nak jawab.

bentong kaw pow

Posted: Sunday, August 12, 2007 in General

sebenarnya dah tak ada idea nak ride kat mane.. dalam kepala dok ingat Broga or Klawang hihi.. ride Klawang every week pun tak apa – sakit tapi sedap :p

so semalam kita org gi kayuh ke Bentong. start dari Hospital Org Asli, Gombak (HOA) lebih kurang kul 8am. total about 17 org kalau tak silap.

dah lama gila tak panjat Genting Sempah.. 50min gak la dari HOA ke puncak. pastu dari puncak Genting Sempah ke Bentong dekat 1jam.. semput gak la nak ikut si saiful & abu punya pace.. gilir2 tarik. konon2 nak tangkap group depan (azwar, adzim, fairuz & ariff) hihi.. dapat tangkap ariff sorang je.. yg lain kita org dapat tengok je. HOA to Bentong : 1hr 50min

Lepas pekena ABC + ice cream kita org gerak balik ke HOA.

balik dari Bentong ke puncak Genting Sempah – mendaki sesaje.. mendaki sesedap rasa :p

about 100m nak sampai simpang ke Janda Baik #$%&* 4-5 ekor anjing keluar dari semak nak kejar kita org (saiful, abu & bacin) hahaha.. sib baik ada brother bawak motor stop & tolong baling kayu kat anjing tu. wa tetiba je overtake si saiful & abu masa climb hahaha.. Bentong to HOA : 2hrs

sampai parking lebih kurang kul 1pm.. panas gilaaa.

Total : 103km. Average : 27km/h. Total Riding Time : 3hrs 50min.