bentong kaw pow

Posted: Sunday, August 12, 2007 in General

sebenarnya dah tak ada idea nak ride kat mane.. dalam kepala dok ingat Broga or Klawang hihi.. ride Klawang every week pun tak apa – sakit tapi sedap :p

so semalam kita org gi kayuh ke Bentong. start dari Hospital Org Asli, Gombak (HOA) lebih kurang kul 8am. total about 17 org kalau tak silap.

dah lama gila tak panjat Genting Sempah.. 50min gak la dari HOA ke puncak. pastu dari puncak Genting Sempah ke Bentong dekat 1jam.. semput gak la nak ikut si saiful & abu punya pace.. gilir2 tarik. konon2 nak tangkap group depan (azwar, adzim, fairuz & ariff) hihi.. dapat tangkap ariff sorang je.. yg lain kita org dapat tengok je. HOA to Bentong : 1hr 50min

Lepas pekena ABC + ice cream kita org gerak balik ke HOA.

balik dari Bentong ke puncak Genting Sempah – mendaki sesaje.. mendaki sesedap rasa :p

about 100m nak sampai simpang ke Janda Baik #$%&* 4-5 ekor anjing keluar dari semak nak kejar kita org (saiful, abu & bacin) hahaha.. sib baik ada brother bawak motor stop & tolong baling kayu kat anjing tu. wa tetiba je overtake si saiful & abu masa climb hahaha.. Bentong to HOA : 2hrs

sampai parking lebih kurang kul 1pm.. panas gilaaa.

Total : 103km. Average : 27km/h. Total Riding Time : 3hrs 50min.

Advertisements
Comments
  1. stupe says:

    good short report bacin.
    🙂 next week Desaru jgn lupa ek!

  2. bacin says:

    unholy alliance : hahaha.. champion punya – tarak jual

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s