last long ride before posa

Posted: Saturday, September 8, 2007 in General

mcm biasa.. wa start kayuh dari rumah. keluar kul 7.30 & jumpa Dicky kat simpang nak masuk ke Ulu Langat area pekan Batu 9.

kengkawan yg lain tunggu kat pekan Batu 14. ramai ari ni.. dekat 20 orang. superstar Kim pun ada. tapi 10 orang aje yg buat Broga Classic. Kim pun tak mau ikut sampai habis.. half way pastu pusing balik.

10 orang ni terdiri dari 7 lelaki & 3 pempuan. wa ingat bila ada pempuan boleh gak me-neutral-kan pace mamat2 yg lelaju tu. hampehhh… rupa2 nya pempuan ni yg laju. LAJU GILA hahaha.. silap orang daaa..

dari Batu 14 > Batu 18 > Tekala > Semenyih > Broga, pace laju nak mampus.. tak larat wa nak ikut. dekat 40km/h.. dia org tak tahu ke jauh lagi perjalanan :p sampai Broga baru +/-50km.

tabik spring wa kat Andrea, Jasmine & Emily. Andrea ni langsung tak nampak mcm org “bersukan” tapi dia yg paling power. wa caya sama lu beb!!!

yg ni lagi best.. lepas pekan Kuala Klawang sampai la nak start panjat belakang Peres wa draft belakang Andrea beb hahaha.. tak leh nak overtake langsung. +/-15km gak la dia tarik. dia tarik 30km/h to 32km/h. masa start climbing dia terus hilang – wa kena drop :p pastu Jasmine & Emily overtake wa dgn selambanya aduhhh.. tak puas hati.

masa last climb kat belakang Peres.. 1st group sampai puncak Adzim, Andrea, Jasmine & Emily hahaha.. semua pempuan sampai dulu.

2nd group Bacin, Arif & Alex.. pastu Dicky sampai sesorang hihi.. hampir kantoi. pastu kawan Adzim.. lupa lak nama dia. last Jeff.. sekali dia tumpang truck orang daaa.. yg ni kantoi habis.

total : 167km

average : 25km/h (banyak bukit daaa..)

total riding time : 6hrs 30min

kali ni tak ada stop for heavy lunch. kita orang stop 1st kat pekan Broga utk makan buah & refill air about 20min. 2nd kat simpang nak panjat ke Jeram Toi for about 5min.. refill air aje.  3rd stop kat Petronas Kuala Klawang about 20min for refill pastu makan roti. last stop dah nak sampai pekan Batu 18, sebab semua dah habis air – cuaca panasss..

wa sampai rumah tepat kul 4.00pm.. penat tapi puasss..

Comments
  1. Mac says:

    Itu pompuan nama dia Ellaine..la Cin..bukan Emily😉. Andrea memang tak tau letih langsung. Selamba dog je!!!

  2. bacin says:

    mac : opss silap.. thanks. adzim yg kasi nama tu hihihi.. betul ckp kau mac, muka si andrea tu selamba aje.. tak nampak letih pun. semua climb aku kena tapau dgn dia🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s