belief

Posted: Sunday, November 11, 2007 in General

5th November 2007 to 11th November 2007

emmm.. this week banyak “gangguan” so, training pun kurang.

wa tak boleh melawan arus, teruk nanti akibatnya. apa yg boleh wa buat cuma follow aje the flow.. layankan aje.

Saturday & Sunday, boleh kata semua gang masuk Powerman. this time wa tak dapat pegi. banyak sangat “gangguan” & “sekatan”.. mix all together jadi lah family matters. kena banyak bersabar :p

it’s just a hobby.. wa kena tahu apa wa punya priority. family 1st.. if not pening beb.

Isnin – run @ gym.
45min +/-7km
Selasa – swim @ Bukit Jalil.
100m x 5 (warm up)
1km x 1 (with hand paddle & pull buoy)
1km x 1 (with pull buoy)
100m x 2 (kicking using kickboard)
100m x 1 (cool down)
Rabu – lepak.
Khamis – bike @ Fraser’s Loop.
HOA > Genting Sempah > Bentong > Teranum > Gap Fraser’s Hill > KKB > Ulu Yam > Batu Dam > Batu Cave > HOA
with Adzim, Dicky, Yusran, Adrian, Sofian, Jaja & May Senn.
distance 192km. average 25km/h. total riding time 7hrs 38min
ada 3 climbs yg amat stim.. 1 badan berair beb hahaha..
-HOA ke Genting Sempah +/-15km
-Teranum ke Gap Fraser’s Hill +/-21km
-Ulu Yam ke Batu Dam +/-4km
yg lain semua rolling
Jumaat – makan2 @ opis & KLCC.
pagi kat opis, sebab Boss wa & Sharifah Aloya nak ke Mekah
lepas solat Jumaat, kat San Francisco Steakhouse pulak
Azimah open table utk dept. wa
plus my Boss, dept. wa ada 5 org aje
ari ni kerja dok makan aje :p
Sabtu – swim @ Cheras.
tak jadi swim #$%&*!
kul 10am wa keluar rumah.. lepas bayar tol terus jalan jam gila. traffic so bad. took me 1hr to reach Cheras pool. biasa less than 15min. polis buat roadblock kat depan Plaza Phoenix. ni semua pasal kes perhimpunan haram tu la. wa ingat perhimpunan tu tak jadi sebab polis banyak buat roadblock. bila tengok berita, benda tu jadi jugak. terel gak korang ek :p
but tak ada cara lain ke? tak best la mcm ni. selalunya bila dah kumpul ramai2 tu, mesti ada benda yg tak syok berlaku.
sampai kat pool, tak boleh swim pulakkk.. ada pertandingan kat situ. nak gi Bukit Jalil dah lewat. ok lah tukar plan.. swim petang lepas gi kenduri kawin.
emmm.. skg dah kul 5pm.. sempat tengok bike ni, prepare utk esok punya ride. lagi pun pool bukak kul 6pm.
masa tengah dok membelek bike, entah mcm mane wa boleh terantuk kat pintu pagar rumah aduhhh.. benjol beb. kuat jugak wa tanduk pagar besi tu.. terus pening. keluar gak la air mata dok tahan sakit. nasib baik tak pengsan. pastu wife tolong tuam dgn tuala panas adihhh.. sakit ooo..
sedap dituam, wa terus tertidur hihihi.. and terus tak jadi swim.
Ahad – bike @ Ulu Langat.
home > Bt14 > Bt18 > panjat Peres > U-turn > Bt18 > Bt14 > home
distance 69.5km. average 27km/h. total riding time 2hrs 34min
Comments
  1. cai lin says:

    hey..swim on tuesday looks good..but then knp kicking 200m saje???=)

  2. unholy alliance says:

    wow..pedal menaiki perez sensorang ye ahad…woot..

  3. aini says:

    ooo patut la tak gi powerman

  4. bacin says:

    cai lin : hihihi.. kicking sakit la

    unholy alliance : nko tu ride bawak aweks ye.. jeles aku :p

    aini : emmm.. maybe next time – if ada lagi la🙂

  5. unholy alliance says:

    bacin: bukan awek…tapi anak angkat..🙂

  6. zebets says:

    sedihnyer bunyik entry

  7. Mac says:

    I feel for u brader….

  8. saiful kodi says:

    bile nak trenin beskal lagik?

  9. jeff says:

    gangguan kat Dataran ke bro .. kekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s