Archive for March, 2008

yeahhh.. memang indah

Posted: Sunday, March 23, 2008 in General

lepas habis buat ironman, wa 100% lepak. selera makan – mak oiii mcm org kerja kat sawah.. pagi sampai malam heavy meal sesaja. mulut nak mengunyah non stop.

perghhh.. after 25 days baru wa start buat long ride – terus buat Broga Loop. pelan2 kayuh beb. rindu punya pasal, sakit pun sakit laaa.. janji puas!!! cuti maulud nabi tak disia-siakan.

running? baru pagi tadi start. run about 3km aje hihihi.. 28min. slow nak mampusss.. nko lari ke nko jalan ni??? lari laju2 pun nak gi mane brotherrr..?? :p

swim? bila nak start ek??

Jikalau merindu pada purnama – Kenalah tunggu pada waktunya – Tapi andainya kau rindu padaku – Ketuklah pintu hatiku sedang menunggu – Jikalau merayu pada sang bunga – Jangan terus menghidu harum baunya – Manalah tahu ada racun berbisa – Nanti kau susah pula mencari ubatnya – Cinta memanglah indah – Asalkan kau berjaga – Jangan asyik melihat awan yang tinggi – Duri di bawah tidak kau peduli – Jangan terlalu memuji si buah hati – Kalau ia lari kau yang malu sendiri – Jikalau menyemai benih biar berbaja – Bila masa menuai pasti kau gembira – Jikalau engkau mencari kekasih – Oh ! Carilah yang berhati mulia.
Advertisements

IRONMAN 2008

Posted: Sunday, March 2, 2008 in General

malam before race day.. NERVOUS tahap cipan.

queue for body marking.. still stress gila. risau pasai SWIM 3.8km tak lepas cut-off time. SWIM-BIKE-RUN.. yg paling tough & yg paling ceplesss bagi wa – SWIM.

pressure.. but still boleh control handsome :p

hihihi.. senyum terpaksa.

ramai orang beb.. tekanan siol.

deep water start.. ESPN & RTM buat caverage siap ada helicopter. bila nak keluar tv ek?

siapa tu? :p

masa u-turn wa sempat tengok jam.. 1hr 10min aduhhh.. panic siol. half way 1hr 10min. cut-off time 2hrs 20min!!! mengelupur beb. terus wa menggunakan aura apungan tahap ke lapan pembelah lautan hihihi.. pengaruh komik pedang setiawan masih tebal. tekannnnnn.. apa nak jadi, jadi lah.. wa tak mau DNF or DQ. nak buat apa lepak sesorang kat hotel. nak tunggu 17hrs baru dapat jumpa kengkawan.. silap2 bila jumpa dia org kena gelak :p

sib baik wa habis swim ngam-ngam 2hrs. actually 2hrs 14sec ikut chip time. fuhhh.. lega.

lu swim slow sangat.. semua dah start kayuh.

wa happy gila beb.. SWIM dah lepasss..

sekarang boleh enjoyyyyyy.. 180km BIKE 🙂

my 1st botol ironman kihkihkih.. lepas swim wa susah nak kayuh. nak maintain 30km/h amat la payah & memenatkan. wa guna banyak tenaga masa swim so, wa terpaksa take it easy. kayuh slow2, minum & makan untuk recover. last loop baru sedap kayuh.

sempat gak la overtake beberapa orang masa kayuh :p

bike time – 6hrs 51min 18sec.

run 42km. masa start run wa tgk jam, wa ada lagi 8 to 9hrs lagi before cut-off time 17hrs.

no problem.. run-walk-run sure boleh habis punya. masa ni dah tak stress. wa tahu wa boleh habis before cut-off time.

wa tak berapa suka minum coke or pepsi but masa run 42km coke and pepsi with ice terasa amat la sedapnya. the best in the world la – time tu aje la hihihi..

masa ni tengok awek sexy pun tak leh nak stim.. penat siol.

wa rasa paling laju wa run masa lagi 1km nak sampai finish line. tak sabar nak habis.. tak sabar nak dengar “you are an ironman”.

crowd memang happening.. wa kembangkan tangan macam nak terbang and kasi high-5 kat sebelah kiri and kanan.. macam kapalterbang nak landing pun ada gak 🙂 perghhh.. macam juara beb. masa ni la paling best. tetiba sakit semua hilang.

yessszzzaaa.. habis jugak akhirnya

run time – 6hrs 41min 24sec

terasa macam star.. terasa macam champion.. bestest la.. susah la mau cakap. lu try baru lu tau. banyak syok ooo..

total chip time – 15hrs 49min 52sec

if you think about the nervous before the swim.. panic sebab takut terlepas cut-off time.. sakit & panas masa kayuh.. seksa & nak kencing pun susah masa run.. for sure next year tak mau masuk dah ironman ni.

but if you think about the feeling crossing the finish line, the crowd yg happening gila.. for sure korang cakap “jom register for next year” 🙂 

lepas tu baru la jalan terkangkang kangkang.. gi timbang kat medical tent, hilang dekat 4kg. rasa fresh sikit bila dapat rendam kaki dgn ice sambil badan disiram dgn air.

kepada gang L&E, imcyclist.com team and kengkawang yang datang ke Langkawi dan give ur support wa ucapkan bebanyak terima kasih.

to Tey, Adzim, Lin, Wilie, Man L&E – ur photos memang rockkk.. gambar banyak gila THANK YOU.. THANK YOU.. THANK YOU..

ada banyak lagi gambar yang belum download. korang memang best la.. muahhh lap u.

ada sesiapa lagi yg ada gambar wa?

on the way balik ke hotel.. nak mandi kasi wangi. bukan nak main ok.. wa nak makan – laparrr beb. sup ayam & roti kat medical tent tak dapat menampung tenaga yg hilang 🙂

to all who did the Langkawi Ironman 2008 – WELL DONE & CONGRATSSS..

IRONMAN – anything is possible.