Archive for June, 2008

ke puncak genting.. konon!!

Posted: Tuesday, June 24, 2008 in General

sabtu tak kayuh.. wa & wife gi amik report card Hafiz (std 5) & Aina (std 1) kat sekolah.

Hafiz improved kali ni.. before this dia only dapat 1A, 2B & 2C (no.26) but this time dia leh kerek sikit sebab dia dapat 3A & 2B (no.6). dia mintak mp3 player.. wa pun dah agree nak kasi if dia tunjuk penigkatan yg positif. semalam gi lunch kat KLCC terus sambar Samsung U3. hihihi.. nanti abah leh pinjam bawak gi jogging.

Aina maintain.. 4A & 1B (no.3). kecik lagi.. tak pandai lagi nak mintak2. tunggu la 1-2 tahun lagi.

Ahad kayuhhhhhh.. HOA > Genting Sempah > Gohtong > Genting Highland.

kejadian sebenar.. HOA > Genting Sempah > Gohtong > roti canai > U-turn.

before this wa dah 2-3 kali kayuh ke Genting Highland dgn MTB & roadbike.. semuanya berjaya hingga ke puncak. but this time hancurrr.. mental & kaki dah tak kuat daaa.. wa surrender!!

Advertisements

lupa daaa..

Posted: Friday, June 13, 2008 in General

P Ramlee the musical kat Istana Budaya memang best siol. wa tak tgk the 1st season, but ramai yg ckp 2nd season ni more better.

start 8.30pm & end kul 12.00pm – puas hati beb.

wa suka la bila pentas tu naik & turun, ke depan kebelakang.. wa & wife memang entertained la malam tu. production crew & semua “bintang film” malam tu memang hebat.. caya sama lu alls.

tapi kalau dia org nyanyi lagi byk lagu P Ramlee lagi best – wa rasa la.

yg tu wa dapat tiket free ($50).. duduk kat upper circle. agak jauh jugak la dari pentas and tak silap wa yg paling jauh tiket harga $30.

tiba2 dia org extend 1 more day laa.. sebab respond yg marvelous. sepatutnya habis ari Sabtu ni.

tiba2 jugak wa telah membeli tempat duduk yg paling best hahaha.. nak kasi betul2 puas hati.

yeszaaa.. wa akan tgk lagi sekali P Ramlee the musical kat Istana Budaya ari ahad ni.

kali ni wa duduk kat stalls area.. tiket $200 kat blakang VVIP perghhh.. bestest dude.

mane dapat tiket paling mahal ni??? cakap ari tu budget tak ada!!!??? hihihi.. rahsia.

 

up yours opsss.. i’m yours

Posted: Thursday, June 12, 2008 in General

loved.. love.. loved.. love.. loved.. I’m Yours by Jason Mraz.

 

Fraser’s Hill dgn MTB – sakit bontot

Posted: Sunday, June 8, 2008 in General

Saturday ikut Mac & gang roadiesnya gi Fraser’s Hill. tak silap wa total 15-16 org kot. 4 of us naik MTB – Alwin, Shakir, Saiful & Bacin.

dari dulu lagi climb to Fraser’s Hill memang best wa ckp sama lu, tak kira la from Teranum or KKB. downhill lagi best bai.. dgn MTB bertambah la bestnya.. the bestest tau. mavelousss muah..!!! 

dari 1st season wa dah berhasrat nak tgk P. Ramlee the musical, tapi tak kesampaian. 2nd season pun dah start. kali ni budget pulak tak mengizinkan, cobaannn..

tiba2 last week Shadida & Kikin tanya wa “bai, lu nak tgk P. Ramlee kat Istana Budaya?”… “wa ada 2 tiket, lu nak tak?”

perghhh.. terus wa ckp “ok ON”… “wa nak”

Alhamdulillah.. this Tuesday nite InsyaAllah wa gi tgk dgn wife.

so thanks bebanyak to aweks berdua tu – lu berdua memang hebat bai 🙂

29th this month – ke Kuale Kangsor kita yop.. dah reg. & dah bayor.

citer banyak pun tak guna… hati panasss beb

Posted: Wednesday, June 4, 2008 in General

harga minyak naik !#$%^&* $2.70. gilaaa.. $1.95 naik sampai $2.70

kalau jalan tak sesak wa tak brapa kisah bai.. dah la harga minyak mcm *&^%$# jalan pulak sesak gila pagi & petang. pastu kena bayar tol pulak tu.. hati panasss beb.

lepas ni harga barang pulak for sure melambung aduhhh..

wa tak paham la – sepatutnya kerajaan menyenangkan kehidupan rakyat & tidak membebankan rakyat. GLC dapat untung sikit tak apa la janji faedahnya dinikmati rakyat. janji ada untung sudah la, bukan tak untung. kerajaan sepatutnya kena usaha & susah sikit demi rakyat. bila rakyat happy nanti rakyat undi lu lagi.

tapi wa tengok mcm terbalik la pulak – biar kerajaan senang, biar GLC untung besar. rakyat kena susah.. rakyat kena berkorban utk kerajaan. emmm.. tu pasal la wa rasa ramai yg nak kan kuasa. bila memerintah dah tentu senang.. mcm tu ke??

harga minyak lu kasi naik.. harga kereta lu tak mau kasi turun ke??

harga minyak lu mau banding dgn negara2 lain.. harga kereta & harga barang2 yg lain lu tak mau buat perbandingan pulak!!

err.. harga basikal tak mau revise ke?? reduce 50% ke?? wa minat kat R3 & Colnago CLX.. dua2 kaler putih. perghhhh.. lawa gila beb 🙂

gaji wa & kengkawan yg lain tu lu tak mau buat perbandingan dgn negara2 lain ke?? lu lain laaa.. aduhhh.. hati panas ni, citer banyak pun tak guna bai.

siap la korang.. korang ada lebih kurang 4thn lagi ukt memerintah. kalau lu org tak bikin apa2 yg patut, memang confirm la lu org akan kalah teruk next election.