citer banyak pun tak guna… hati panasss beb

Posted: Wednesday, June 4, 2008 in General

harga minyak naik !#$%^&* $2.70. gilaaa.. $1.95 naik sampai $2.70

kalau jalan tak sesak wa tak brapa kisah bai.. dah la harga minyak mcm *&^%$# jalan pulak sesak gila pagi & petang. pastu kena bayar tol pulak tu.. hati panasss beb.

lepas ni harga barang pulak for sure melambung aduhhh..

wa tak paham la – sepatutnya kerajaan menyenangkan kehidupan rakyat & tidak membebankan rakyat. GLC dapat untung sikit tak apa la janji faedahnya dinikmati rakyat. janji ada untung sudah la, bukan tak untung. kerajaan sepatutnya kena usaha & susah sikit demi rakyat. bila rakyat happy nanti rakyat undi lu lagi.

tapi wa tengok mcm terbalik la pulak – biar kerajaan senang, biar GLC untung besar. rakyat kena susah.. rakyat kena berkorban utk kerajaan. emmm.. tu pasal la wa rasa ramai yg nak kan kuasa. bila memerintah dah tentu senang.. mcm tu ke??

harga minyak lu kasi naik.. harga kereta lu tak mau kasi turun ke??

harga minyak lu mau banding dgn negara2 lain.. harga kereta & harga barang2 yg lain lu tak mau buat perbandingan pulak!!

err.. harga basikal tak mau revise ke?? reduce 50% ke?? wa minat kat R3 & Colnago CLX.. dua2 kaler putih. perghhhh.. lawa gila beb🙂

gaji wa & kengkawan yg lain tu lu tak mau buat perbandingan dgn negara2 lain ke?? lu lain laaa.. aduhhh.. hati panas ni, citer banyak pun tak guna bai.

siap la korang.. korang ada lebih kurang 4thn lagi ukt memerintah. kalau lu org tak bikin apa2 yg patut, memang confirm la lu org akan kalah teruk next election.

Comments
  1. EL says:

    ahahahh relax abang bacin… tak guna marah marah…. buat sakit hati je…… kita kasik naik basikal and jalan kaki je… at least buat IM training … kill 2 birds with one stone..

  2. Look 486 says:

    Woi brader, kalau ada R3 & CLX tu tapi buat gantung jadi perhiasan kat rumah, baik lu bela arnab je beb. At least time sesak nanti, bleh buat lauk. Apa kata lu pegi keja naik beskal je, modal baru air kosong beb, minyak jimat tol jimat. Time renew road tax, lu dapat rm600++ refund lagi. Bukan takat beskal je lu bleh beli, unta pon bleh beb.

    Yg wa pening nye, kalau harga minyak naik, dah tentu bila kita jual minyak lg mahal kat makhluk asing tu sume….. so untung banyak la kita. Cost korek minyak tak berubah… ilmu hisab darjah berapa derang guna ni ah…. muskil tul aku lah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s