Archive for July, 2008

dan tersenyum sendirian..

karat siol..

mtb kat kuale kangsor yeop..

Posted: Wednesday, July 9, 2008 in General

Kayuhan Jati Diri 2008“Even though this is the first MTB Jamboree in Kuala Kangsar, it has attracted 864 participants creating a new entry in the Malaysia Book of Records as the largest mountain biking expedition in Malaysia.”

layannnnnn beb.. masuk hutan dah mesti la pastu lalu kebun getah, kebun kelapa sawit, dusun buah, tepi sawah & masuk kampung. total +/-45km mostly single track.. boleh kata semua tempat boleh kayuh la and yg penting semua enjoyyy..

yg ni lagi layannn.. singah Ipoh masa on the way ke Kuala Kangsar pekena Mee Rebus Ramli. petang lepas check-in makan lagi.. gi Kg Laksa pekena Laksa Pak Ngah. malam lepas Magrib gi Taiping mkn  Yong Tau Fo belakang Balai Bomba.. sebelum tu kempunan mkn Char Kuew Teow Doli sebab kedai tu full house. nak balik KL singah lagi Ipoh.. kali ni pekena Nasi Ganjar/Nasi Wongeh perghhh..

total riding time +/-2hr 45min

total makan time +/-5hr 55min hihihi..

apa nak jadi dgn m’sia ni???

Posted: Sunday, July 6, 2008 in General

emmm.. makin comel si Rossa ni

running – ada improvement this week.. manage to add more mileage. hope next week boleh add another 10% or more. speed – a different story.

cycling – maintain.. mcm biasa once a week long ride but this week not long enough. plan huru hara.. boleh bertukar sekelip mata hihihi.. sampai dah start kayuh pun boleh tukar route lagi arghhh.. janji kayuhhh..

swim – ???

apa nak jadi dgn m’sia ni??? semua pemimpin bermasalah.. scandal sana sini. tipu sana.. tipu sini. yg mana satu betul pun wa dah tak tau.

tak kira la pihak kerajaan or pembangkang – yg pasti semua pemimpin yg ada scandal tak layak utk memimpin. memalukan & menghabiskan duit rakyat aje. so apa lagi tunggu?? sendiri mau ingat laaa..

tak payah la dok buat press conference aje.. kalau lu tau lu tak salah – apa lu nak takut. jgn la kalut.. jgn la panic. masuk mahkamah la.. bagi keterangan & biar undang2 yg tentukan. kalau mahkamah kata lu tak salah – ok la.

lagi satu ni – Akuan Bersumpah. perghhh.. skg ni ramai yg berani bersumpah-sumpah. kalau ada bukti, lu kasi bukti laaa.. setakat sumpah sana, sumpah sini tapi tak ada bukti pun tak guna beb, sampai bila pun citer tak habis2.

skg wa tgk org2 politik kat m’sia ni mcm org bodoh.. dah tak ada isu lain ke? dok seronok nak menjatuhkan org lain.. dok serang peribadi org lain.. dok mengaibkan org lain.. hentam sana.. hentam sini. buang masa aje la.

rakyat undi korang sebab nak korang buat kerja.. selesaikan masalah rakyat. bukan kasi susah rakyat. kalau tak nak buat kerja – letak jawatan.

org2 politik ni dah tak ingat kat rakyat ke?? dia org tak tau ke rakyat skg mula rasa tak selesa sebab harga minyak & harga barang2 semua dah naik.

rakyat semua dah BOSAN dgn korang tau tak!!