Archive for October, 2008

estrella

Posted: Tuesday, October 28, 2008 in General

baru balik dari Melaka Mountain Bike Jamboree @ Sahara Ride.. memang panassssss mcm kat Sahara siol. kayuhan leburrr & lahanat lagi mengarut!!

photos?? nanti lah.. kumpul sikit2 dari kengkawan yg pegi.

kasi cool sikit bila dengar lagu ni. layannn..

pssst.. vocalist tu satu opis dgn wa but lain floor :p

can i make a difference?

Posted: Friday, October 24, 2008 in General

selama ini aku tak confident rupanya..

Posted: Monday, October 20, 2008 in General

2 – 3 minggu ni almost setiap petang hujan. KL ni pantang hujan – jln jam mcm pundekkk.. walaupun hanya hujan renyai. wa tak salahkan hujan tapi wa bosan dgn system jalan raya yg ada kat KL ni.

repair or upgrade jalan konon2 utk memudahkan di masa depan. arghhhhhh pi ra mabokkk.. dari wa start kerja kat KL ni sampai la skg tak habis2 & tak sudah2 jam. wa dah kerja kat KL ni dekat 15 tahun. tu tak campur masa sekolah lagi.

15 tahun ek!!! so apa yg lu ada & apa yg lu dapat dlm 15 tahun lu bekerja?? simpanan dlm bank mcm mane?? ada tapi serupa mcm tak ada. hutang?? hihihi.. ada 3 hutang credit card. KWSP?? opsss.. KWSP dah bawak keluar utk beli rumah & buat pelaburan utk pencen :p

cukup la.. wa bosan bila pikir pasai kehidupan. wa tau ada org yg lebih tidak bernasib baik lagi dari wa. so wa no comment.

emmm.. wa rasa wa nak carik kerja lain la.

wa terlalu comfortable kat opis ni & wa rasa wa perlukan “angin” yg baru.

nak promote just one level up pun susah. tak payah cakap pasai level la, nak naik grade pun payah tau walaupun appraisal setiap tahun OK.

adakah wa tak pernah kerah or paksa diri wa ni utk melakukan sesuatu yg lebih dari biasa?? seingat wa beberapa tahun yg lepas department & division wa ni pernah dianugerahkan department & division terbaik 2 tahun berturut turut. so wa dalam department & division tu apa yg wa dapat??

dlm 15 tahun wa bekerja hanya SEKALI aje wa dinaikkan grade. SEKALI in 15 years!! OMG!!

hanya naik grade bukan naik pangkat.

yg paling best – promotion nomination form dah diisi & varified by my boss tapi sampai skg & dah nak akhir tahun dah ni.. ZERO

teringat masa zaman ex boss wa dulu.. dlm appraisal every year dok tulis remark “ready for promotion” or sewaktu dgn nya tapi sampai skg wa mcm ni gak.. tiada apa yg berubah. wa rasa mcm tak ada org yg tgk form appraisal tu. lepas isi & lepas sign simpan dlm file aje. cukup tahun isi lagi.

so dgn confident nya wa dah kasi update resume dlm JobStreet.com.my hihihi.. semua up-to-date.

org cerdik pandai pernah berkata.. kalau nak berjaya kena rajin & berani.

ada jodoh tak kemane.. maybe wa akan lebih berjaya di tempat lain insyaAllah.