selama ini aku tak confident rupanya..

Posted: Monday, October 20, 2008 in General

2 – 3 minggu ni almost setiap petang hujan. KL ni pantang hujan – jln jam mcm pundekkk.. walaupun hanya hujan renyai. wa tak salahkan hujan tapi wa bosan dgn system jalan raya yg ada kat KL ni.

repair or upgrade jalan konon2 utk memudahkan di masa depan. arghhhhhh pi ra mabokkk.. dari wa start kerja kat KL ni sampai la skg tak habis2 & tak sudah2 jam. wa dah kerja kat KL ni dekat 15 tahun. tu tak campur masa sekolah lagi.

15 tahun ek!!! so apa yg lu ada & apa yg lu dapat dlm 15 tahun lu bekerja?? simpanan dlm bank mcm mane?? ada tapi serupa mcm tak ada. hutang?? hihihi.. ada 3 hutang credit card. KWSP?? opsss.. KWSP dah bawak keluar utk beli rumah & buat pelaburan utk pencen :p

cukup la.. wa bosan bila pikir pasai kehidupan. wa tau ada org yg lebih tidak bernasib baik lagi dari wa. so wa no comment.

emmm.. wa rasa wa nak carik kerja lain la.

wa terlalu comfortable kat opis ni & wa rasa wa perlukan “angin” yg baru.

nak promote just one level up pun susah. tak payah cakap pasai level la, nak naik grade pun payah tau walaupun appraisal setiap tahun OK.

adakah wa tak pernah kerah or paksa diri wa ni utk melakukan sesuatu yg lebih dari biasa?? seingat wa beberapa tahun yg lepas department & division wa ni pernah dianugerahkan department & division terbaik 2 tahun berturut turut. so wa dalam department & division tu apa yg wa dapat??

dlm 15 tahun wa bekerja hanya SEKALI aje wa dinaikkan grade. SEKALI in 15 years!! OMG!!

hanya naik grade bukan naik pangkat.

yg paling best – promotion nomination form dah diisi & varified by my boss tapi sampai skg & dah nak akhir tahun dah ni.. ZERO

teringat masa zaman ex boss wa dulu.. dlm appraisal every year dok tulis remark “ready for promotion” or sewaktu dgn nya tapi sampai skg wa mcm ni gak.. tiada apa yg berubah. wa rasa mcm tak ada org yg tgk form appraisal tu. lepas isi & lepas sign simpan dlm file aje. cukup tahun isi lagi.

so dgn confident nya wa dah kasi update resume dlm JobStreet.com.my hihihi.. semua up-to-date.

org cerdik pandai pernah berkata.. kalau nak berjaya kena rajin & berani.

ada jodoh tak kemane.. maybe wa akan lebih berjaya di tempat lain insyaAllah.

Comments
  1. Jamil says:

    beb…lu kerja apa? buat apa? kasik mail gua sikit……mana tauuuuuu..

  2. win says:

    “kalau nak berjaya kena rajin & berani.” memang cerdik pandai mamat tu. hehe. apa lagi, wa support 100persen. every now and then kita kena re’new diri kita dan amik challenge baru so boleh upgrade kan diri ke level yang baru. all the best bai.

  3. saiful says:

    peh! 15 tahun? time to change la bro….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s