Archive for January, 2009

wonderful weekend..

Posted: Tuesday, January 27, 2009 in General

best best best.. cuti CNY ni wa dapat kayuh roadbike & mtb wa. walaupun mileage tak seberapa tapi cukup utk melepaskan rasa rindu yg lama terpendam di dada hehehe..

masa planning kita org ada add swimming after running or after kayuh, unfortunately pool tutup daaa..

ari Ahad kayuh roadbike dari rumah masuk Ulu Langat pastu jumpa kengkawan lain kat simpang Bt9 & Bt14. terus ke Bt18 & ke puncak Peres. after u-turn, refill kat Bt14 pastu kayuh balik rumah. +/-69km.

isnin pulak kayuh mtb kat MTB Park kat Putrajaya. park ni tak siap lagi tapi dah ramai org datang kayuh. kat depan or pintu masuk nak ke MTB Park tu ada skateboard & bmx park. nampak organize.. dgn bangunan & tempat duduk penonton.

MTB Park ni cater/designed utk downhill & cross country. or maybe ada utk dirt jump, coz ada byk tempat utk “melompat-lompat”.

singletrack dia not so technical tapi disebabkan wa ni tak berapa terel so wa agak slow & 2-3 kali la tergolek :p

siapa yg suka SPEED mesti suka tempat ni. tak citer lagi pasai climbing hihihi..

overall – tempat ni best!!

Advertisements

maintain.. (ayat cover)

Posted: Sunday, January 18, 2009 in General

GE30km timing maintain mcm tahun2 yg lepas.. tapi sakitnya mcm bertambah-tambah :p

last 8km suffer siol. jumpa bukit je wa start jalan – that tough uh!?

baru 30km.. belum 42km marathon !#$%

run-walk-run sampai la finish line. maybe training tak cukup or memang dah tahap tepu & dah tak power lagi hehehe.. alasan.

but the gang doing very well.. i’m very proud of them – caya la bai. semua 1st timer pulak tu. tak sabar nak tgk korang beraksi kat nxt event.

10km – 1:02:34
22km – 2:21:35 (1:19:01)
30km – 3:29:41 (1:08:06)

expectation..

Posted: Monday, January 12, 2009 in General

smlm menu 25km tapi kejadian sebenar +/-22km aje kot. on the way back ke Lake Garden terpaksa stop kat Tijani guard house tumpang tandas hihihi.. lepas tu rhythm hancurrr..

gang yg lain carry on.. wa terpaksa run sesorang – mental siol.

sepatutnya lepas sampai ke Lake Garden wa kena run another 2 loops around tasik tu. tapi perut tak mengizinkan.. dok berbunyi. wa dapat buat 1 loop je. ni wa rasa sebab togok 100plus pepagi kat petronas hartamas tu !#$%^&

this wkend GE30k.. wa kena pastikan perut wa ni tak buat hal lagi.

kalau ikut wa punya GE30k track record – hampehhh.. each year bertambah slow. lu tengok ni :-

2006 – 3hrs 21min 24sec

2007 – 3hrs 29min 09sec

2008 – 3hrs 31min 57sec

2009 – ???

The Crest @ Dataran 3 Two

Posted: Tuesday, January 6, 2009 in General

new year, new office.. tengah acclimatize :p