kalau ada jodoh tak kemane..

Posted: Monday, February 2, 2009 in General

tetiba wa terdetik nk tgk wabsite IM Langkawi yg sudah sekian lamanya wa tak terfikir langsung nk tgk. ye la, lagi pun bukan ada apa pun dlm website tu hehehe..

IM Langkawi 2009 – 25 ari lagi dude. dah ready ke? “bacin boleh buat bro, korang sure boleh punya” hahaha.. kecik punya hal la. kasi settle one-by-one ok.. go steady but strong.

ingat cut of time each discipline. jgn syok sgt main air sampai lupa pulak swim kena habis before 2hr 20min. pendek aje.. only 3.8km :p

pastu kayuhhhhhh.. Langkawi memang cantik bai tapi pls kasi habis before 10hr 30min after start of the race. ini bermakna swim & bike jgn lebih 10hr 30min. if not nanti kena DISQUALIFIED. 180km – mcm KL ke Ipoh je.

akhir sekali – run 42km. cut off 17hr after start of race. lu pikir la sendiri hihihi..

perghhh… tetiba kepala otak wa ni ter-flashback saat2  terseksa masa training & saat2 manis masa cross finishing line tu.. bestnya. the bestest moment la tu ukt wa.

just nak share dgn korang apa yg wa dapat masa belek2 website tu.. maybe tak brapa tepat tapi bolehhhhh laaaa..

yg registered for IM Langkawi 2008 memang ramai dude, dekat 1,000 org.

bila hari kejadian & yg ada kat starting line ialah 551 org (100%) termasuk PRO.

yg berjaya habis 433 org (79%) & yg kecundang or DNF ialah 118 org (21%).

yg DNF ni, 13 org kantoi masa SWIM. 34 org kantoi masa BIKE termasuk 2 org PRO. pastu selebihnya 71 org termasuk 1 org PRO kantoi masa RUN.

jangan jadikan diri anda penyumbang kepada peningkatan statistik kantoi diatas :p

Comments
  1. biskot says:

    dude….good luck!!! lu mmg terel, lu mmg terbaek dr ladang, susu awal lembu!!!!

    gi langkawi kim bam gamat warisan saju satu dozen buleh? ehehhe

  2. Julie says:

    thanks for sharing this !!!!!!!!! very useful !

  3. princessren says:

    wow bacin. u gonna do it again this yr?

  4. missjewelz says:

    bacin.. i tak termasuk statistik kantoi 2009. alhamdulillah !

  5. doc hisyam says:

    Bacin!
    apasal tak masuk ironman?
    Takkan dah retire kot?
    We ll had a good time there.
    See you for the next races.

    doc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s