Archive for July, 2009

ipoh century ride 2009

Posted: Monday, July 27, 2009 in General

thanks to cycling asia & jee wan/benny for the photos.

nasik ganjar perghhh.. berpeluh yeop

Posted: Tuesday, July 21, 2009 in General

2009 ipoh century ride – banyak syokkk..

boleh kata semua tempat ni wa tak pernah lalu.. start kat Bkt Dinding Resort > Tanah Hitam > Jalong > Sungai Siput > Kuala Kangsar > Sauk > Karai > Lintang > Jalong > Tanah Hitam > Bkt Dinding Resort. route ni mostly rolling & ada few step climb yg pendek2 layannn..

well done to the organizer & abg2 polis. not only critical junction aje dia org ni jaga.. semua junction kecik2 kat kampung tu pun dia org block. anjing pun takut nak lintas jalan tau hehehe.. tak dapat join LTdL pun tak apa, janji ada feel mcm LTdL :p

wa bukan dlm main peloton.. tapi group wa ni besau gak, ada la dlm 50-60 ride.

lagi dekat dgn finish line, speed pun bertambah laju & ramai yg kena drop. tak silap wa lagi 5km nak sampai finish line tinggal +/-10 rider aje.. sib baik wa dapat bertahan. minah yg menang no.3 category pempuan pun dlm group ni. minah yg dapat no.4 dah kena drop. minah yg menang no.1 & no.2 ada kat dalam main peloton.. kuat siol.

the best part is dia punya finish line kat atas bukit daaa.. bestest!! mcm sprinting kat dlm tv hehehe.. tekan.. tekan.. tekan.. habissssss.. :p

160km dgn masa 4hrs 44min 05sec @ average 33km/h

category A position no.50/245 & overall position 77/481

champion punya timing 4hrs 13min.

full results – sila click kat sini.

banyak syok tapi dada mcm nak pecah.

broga.. jalan2 carik pasal

Posted: Monday, July 13, 2009 in General

145km with average 25km/h.. cukup la tu bekalan ke century ride this wkend :p

route : home > Bt14 > Bt18 > Peres > Klawang > Lenggeng > Broga > Semenyih > Tekala > Bkt Hantu > Bt14

kul 4pm gak la sampai rumah tapi best.. mantappp..

lahabau..

Posted: Tuesday, July 7, 2009 in General

127km with merangkak speed siol.

home > Bt14 > Bt18 > Peres > Titi > Klawang

hehehe.. masa balik, sampai Bt14 pekena dulu the bestest limau ais pastu tumpang Alwin sampai rumah :p

this wkend last long ride before ipoh century ride.

Rashid ckp if ari Sabtu kita buat Broga loop & if ari Ahad kita kayuh Klawang. Mac pun ada organize ride gak.. ari Sabtu ke Bagan Lalang emmmmmm..