Archive for April, 2009

menang pastu gi oversea..

Posted: Monday, April 20, 2009 in General

wa join company treasure hunt last wkend. this yr KL to Pulai Spring Resort.

mcm biasa kita org menang lagi hehehe.. every yr menang. Alhamdulillahhh.. placing je lelain every yr. this time 4th place. errr.. dah 2 kali tempat ke 4 ni :p

but this time wa buat pertama kalinya jadi driver. our regular driver kena demam chikungunya one day before the event start. kesian dia.

pastu dgn tetiba wa menang lucky draw dude hihihi.. wa tak pernah bertuah bila ada lucky draw masa company event ni. 1st time ni kot..!!!

esok tu (Ahad), kita ramai2 gi oversea.. masuk singapore je :p

saje jejalan.. gi makan2.. gi beli brg sikit.. gi tgk brg sampai kaki lembik.

penat siol tapi wa gumbira.. no problem – best.

Advertisements

Inna Lillah wa Inna Ilayhi Rajioon

Posted: Monday, April 13, 2009 in General

wa dapat tahu dia terlibat dlm kemalangan lepas lunch tadi. ramai kengkawang yg masih terkejut.. dlm paper & news pun sebut nama lain, tu yg ramai confius tu.

Allahyarham Md Zaher Mohamad baru je kawin on 15th March lepas. dia on the way balik KL dari Kodiang naik bas.. pastu terlibat dlm accident kat highway subuh tadi emmm..  cobaan Allah.

kematian itu sudah PASTI. punya kematian adalah tanda kepada ajal yg sudah tiba.

semoga Allah mengurniakan rahmat & ketenangan kpd rohnya serta menempatkan Allahyarham di kalangan hamba2Nya yg soleh.. AMIN YA RABBAL ‘ALAMIN.

Al-Fatihah..

tony roma’s + red box… mantap

Posted: Wednesday, April 1, 2009 in General

last Sunday wa join Selangor MTB Challenge kat Bkt Lagong, Sg Buloh. this coming Sunday ada Mountain To Mountain Challenge kat Gunung Nuang.

emmmm… skg tengah stim MTB & trail running ek?? swim bila lu nak start balik?? tak mau try XTerra ke??

bukan wa tak nak start.. jadual rasa mcm padat sgt la. so wa rasa lepas merangkak naik Gunung Nuang ni wa nak concentrate kat running aje. coz wa dah register nak join Standard Chartered KL Marathon… dlm bulan June gak ni.

lu nak buat marathon lagi???!!! cukup la tu bai… apa yg lu cuba buktikan ni??

KL International Marathon 2006 – 5hrs 8min
Putrajaya International Marathon 2006 – 5hrs 45min *slow nak mampus*
KL International Marathon 2007 – 5hrs 18min
kat Ironman Langkawi 2008 – 6hrs 41min *lu lari ke jalan ni??*

ok.. ok.. ni last kot. lepas ni wa nak buat half marathon aje kot. lagi pun ramai org ckp finisher t-shirt this year lawa :p

sebenarnya wa nak target sub 5hrs. kalau 4hrs 59min pun wa tak kesah… janji sub 5hrs.

lepas ni lu nak concentrate running aje???!!! errr… running & cycling aje :p

dulu boleh aje lu swim, bike & run.. nape skg ni susah sgt?? dulu boleh aje pepagi lu gi run pastu petang lu gi swim.. nape skg ni tak boleh??

dulu lain bai… *malas nak jawab*