Archive for September, 2006

lumut

Posted: Tuesday, September 26, 2006 in General

pikir punya pikir punya pikir.. arghhh.. on je lah. janji rockkk.. hihihi.. registered for powerman walaupun tak ready mcm last year. powerman this year kat lumut.. wa meramalkan tak ready sebab event tu dia buat 2 weeks after raya. masa tu perut sendiri mau ingat laaa.. penuh dgn lemang & ketupat & semua benda yg sewaktu dgn nya.

dia buat sebelum raya ke or 2 month after raya ke.. wa memang tak boleh menang pun.. so, tu pasal la wa belasah je hahaha.. utk memeriahkan majlis & menambah koleksi tshirt free :p

hotel pun dah tempah awal2. hotel yg sama mcm last year masa wa buat duathlon kat sana – lumut country resort. dekat gila dgn starting line. yg beza cuma last year free coz ada sponsor.. kali ni kena bayar sendiri hihihi..

wa rasa kali ni ramai yg akan rentung pastu kena bagi kat mamat bulan sabit merah tu allowance lebih sikit. dijangka ramai yg akan pitam sebab race start pukul 1.00pm. makkk oiii.. 8 kali perghhh..

last year punya gambar.. masa duathlon kat lumut.

last year punya gambar gak.. masa powerman kat putrajaya.

yang bestnya dua2 event dlm gambar tu wa kayuh guna mtb. this year guna road bike tak laju mane pun piii rahhh.. huhu.. rindu kat mtb wa :p

yg kaler biru tu mtb wa.. lawa tak?

hihihi.. ada iklan la pulakkk..

bulan posa ni wa keluar opis 4.45pm.. semalam sampai rumah 6.50pm aduhhh.. penat siol. ingat nak gi gym kul 9.30pm terus kensel. layan main game tembak2 dgn anak wa lagi best.

Advertisements

siput sedut cycling club

Posted: Sunday, September 24, 2006 in General

*senyum puas* perghhh.. about 1 mth tak kayuh.. semalam melepaskan rindu kat ulu langat with laif, azmar, sapari, damshal & don. semua sampai on time – 0730am kat tekala waterfall paking area.

start dgn spinning about 10-20km/h from parking to kaki bukit genting peres.. kat sini byk climb yg pendek2. pastu yg syok nya from kaki bukit ke puncak genting peres is about 10km climb.. stim gila panjat bukit ni.. kat puncak ni la sempadan selangor & negeri sembilan. pastu lepak kejab before buat u turn. layan 10km downhill pulakkk.. perghhh lagi sekali.

pastu another 10km flat ke batu 18.. azmar, laif, sapari & bacin gilir2 potong angin drafting. cecah la 40-41km/h tapi kejab je la hihihi.. average kat sini lebih kurang 35-37km/h. don & damshal kena drop. sampai kat pekan batu 18 kita org kumpul balik & kayuh slow & easy 25-30km/h ke pekan batu 14.

sampai je kat pekan batu 14 ni semua kasi refill kaw kaw punya.. tak silap wa dekat 10-ekor-ikan-keli-goreng-garing-panas menjadi mangsa hihihi.. azmar & laif paling handal makan ikan keli ni. wa caya sama lu :p

last climb – bukit tekali.. 3km aje hahaha.. tapi mak datokkk.. curam beb.. tak caya tanya faie & ajeep.. mereka ni pernah menjadi mangsa hahaha..

mangsa seterusnya damshal & sapari.. hihihi.. tak mau citer lebih ooo.. nanti kena belasah.

azmar sampai summit dulu.. wa & laif steady ikut belakang.. pastu don a few minute later.

banyak tempat wa dah kayuh.. ulu langat still the bestest la. total 64km aje tapi rasa mcm dah kayuh 100km. lagi tambah syok sebab dekat dgn rumah wa.

ari ni 1 ramadan.. SELAMAT BERPUASA kepada semua.

tolong nyanyi sikit..

Posted: Friday, September 22, 2006 in General

pecinta wanita – irwansyah (ost heart)

ku temukan dlm pencarian
cinta sejati utk hidupku
kurang lebih yg seperti dia
ku harap dlm cintaku

ku tak mau menjanjikannya
pasti bahagia bila denganku
biar dia rasakan sendiri
betapa gilanya cintaku

chorus:
aku memang pencinta wanita
namun ku bukan buaya
yg setia pada seribu gadis
ku hanya mencintai dia

aku memang pencinta wanita
yg lembut seperti dia
ini saat ku akhiri semua
pencarian dalam hidup
cintaku ternyata aku mau hanya dia

ku tak mau menjanjikannya
pasti bahagia bila denganku
biar dia rasakan sendiri
betapa gilanya cintaku

ulang chorus

kamu memang pecinta wanita
namun kau bukan buaya
yg setia pada seribu gadis
kau hanya mencintai aku

ulang chorus

pecinta wanita
mencintai dia
hanyalah dia

Click PLAY to listen.

kita makan duluuu..

Posted: Thursday, September 21, 2006 in General

semalam hampir 1 ari bz gila buat kerja.. kerja makan, makan and makan lagi. makan sempena nak sambut puasa.. makan sempena ada staff tukar division.. makan sempena ada staff sambut birthday & lain2 lagi la. yg official nya – before lunch makan kat tingkat 14.. pastu petang dlm kul 4.45 kat tingkat 22 pulak. yg tak official punya (ikut suka wa) dari pagi sampai la 5.30 petang.. makan.. makan.. makan..

so semalam wa kensel buat run.. perut overload.. ingat nak terus balik rumah je but tetiba je rasa bersalah.. terus gi gym & kayuh stationary bike je la.

pasal makan ni kita org mesti all-out punya la..

jalilah, harlina & di

secretary to svp & vp – akma & azie

midah & rawin

boss wa – junaidy & steward (nokia)

nyet, jeli & adah

dgn fiza.. nasi goreng mak dia sedap ooo.. opsss mak kita la

eemmm.. lepas ni nak belasah apa pulak ye?

with shahnaz.. 1 batch dgn azwar kat sekolah vi.. azwar – nko ingat tak kat dia ni?

dah la tuuu.. semua org dah balik daaa..

apa saje laaa..

Posted: Wednesday, September 20, 2006 in General

wahhh.. ramai kengkawan celebrate birthday bulan ni.. ari tu azwar. semalam doc amir. ari ni ajeep, di & lal.. happy birthday geng.. semoga panjang umur, murah rezeki dan gumbira selalu. esok2 siapa punya birthday ye, emmm.. nanti wa kasi ingat.

hihihi.. doc amir pun hadiahkan diri dia sendiri jam timex mcm wa but kaler lain. sorry la tak dapat join karaoke malam tadi.. sib baik wa tak datang kalau tidak mic tu kat tangan wa je laaa.. belasah lagu jamal & alleycats.. jangan harap nak pass kat org lain sampai la wa penat hahaha..

bila baca report stupe, teringat wa kat pulau perhentian.. menarik & cantik tempat ni.. erghhh.. kena gi holiday laaa.. dah lama tak bermain-main kat pulau hihihi..

gambar ni masa perhentian challenge 2004. wa dgn bebudak ex rmc.. dari kiri yg tak pakai baju tu stupe, bacin, doc hisham, doc amir, chipok.. kanan sekali tu bandit, man, bean, asry, upak yg tak pakai baju tu, mat gan..

ari sabtu lepas masuk bowling tournament organise by celcom sport club. buat kat sunway pyramid. tak menang pun but yg penting wa enjoyyy.. wa rasa team wa & team jiran sebelah diantara yg paling bising kot hahaha..

team mate wa.. mid, nyet & biskot. nama team : longkang pojaan.

emmm.. nak target mane ni.. longkang kiri or longkang kanan??

semalam baru dapat gambar ni from stepf. saje la tu simpan gambar wa lelama hihihi.. thanks stepf. 1st wa nampak awek ganas ni kat pulau perhentian masa perhentian challenge 2004.. terus tergoda :p memula wa ingat dia ni aweks siam.. lajuuu tuuu.. that’s why la this year she won the powerbar triathlete of the year – womens category. caya la..

aduhhh.. tengah pikir lagi ni.. nak masuk tak powerman this year?? erghhh.. 2 week after raya pulak tu.. kat lumut. 1st week raya confirm lepak kat kampung.. so ada 1 week je utk buat full training.. eemmm.. harap2 malam ni dapat ilham on or off for powerman.

10.5km + 6.5km..

Posted: Sunday, September 17, 2006 in General

this morning ada 2 events.. mizuno wave run & terry fox charity run. dua2 wa belasah. mizuno start kul 7.30am kat padang merbuk & terry fox start kul 9.00am kat lake garden.. dekat je.. seberang jalan je.

timex wa mula berkhidmat secara rasminya ari ni.. hihihi.. so far so good.

eemmm.. mizuno tak ada citer yg menarik.. mcm biasa kat sini ramai serious runners.. tengok muka je dah tahu laju :p

semalam wa dah kena warning dgn si suresh – one of the telekom runner.. “u baru lepas buat marathon, duduk rumah laaa.. rehat.. at least 2 week.. nanti injured langsung tak boleh lari or pergi swim ke..” aduhhh.. ok la aku lari slow2 hihihi.. dah memang slow tak payah la bersandiwara hahaha.. stim punya pasal wa lari jugakkk..

hihihi.. mungkin timex wa ni timer dia laju sangat or confirm wa slow.. 10.5km wa buat dalam 1hr 2min. for the record – last year 28min and wa punya best 10km is 52min also last year.

abis je buat mizuno terus gi lake garden.. makkk oiii.. kat sini pun ramai gilaaa.. but kat terry fox ni pemandangan dia lain sikit.. ada sikit lebih kurang mcm family day. kat sini ramai yg bawak anak2.. yg tolak stroller pun ramai.. budak sekolah pun ramai.. and wa rasa kat sini more happening la.. opss lupa pulak, aweks pun ramai hihihi..

ramainya oranggg.. nak lari pun tak boleh

black & white..

geng rollerblade pun ada..

geng basikal pun join..

aweks pun ramai.. stef, alamakkk lupa nama & melody

azwar, mary & faie.. faie menang rm800 nike voucher.. sedekah la kat wa sikit :p

pilih aje.. semua single.. azmar, laif & azmi

makan time.. semua free.. macam2 ada hihihi..

alleycats satuuu.. terima kasihhh..

habis lari dapat la sijil..

I’m not doing my run to become rich or famous. To me, being famous is not the idea of the run. The only important part is finding a cure for cancer. Don’t forget that. I’m no different from any of you – I’m no better, no worse. You are cheering and clapping for me but if you have given $1, then you are part of the Marathon of Hope. Even if I don’t finish, we need others to continue. It’s got to keep going without me.” Terry Fox July 11, 1980

traditional timex ironman

Posted: Wednesday, September 13, 2006 in General

ari selasa.. semalam.. wa gi lunch kat the mall.. on the way ke kedai makan lalu la kat sebuah kedai jam ni.. wa pun singah la jab.. saje gatal nak tengok2.. sebelum ni pun ada la niat nak beli jam yg ada split time feature tu.. tapi tak la terdesak sangat.. kalau later2 pun tak apa la..

at one time wa pernah gak tergoda kat jam timex.. sebab dia ada logo ironman.. but yg sebelum2 ni tak berapa nak minat kat kaler dia.. but this one wa tengok je dah jatuh cinta.. so wa belasah je laaa.. lepas bargain punya bargain dapat la rm190.. harga asal rm229.. dah suka nak buat mcm mane.. so this traditional timex ironman dah menjadi milik wa hahaha.. selamat berkhidmat!!

jam yg sekarang ni still wa guna.. nike triax c5.. ada heart rate monitor but tak ada split time.. lagi satu, jam ni dah tak leh bawak gi swim sebab cover punat tekan2 kat tepi tu dah tanggal & tenggelam kat laut masa pd triathlon.