Archive for September, 2007

7th day posa

Posted: Wednesday, September 19, 2007 in General

my name is Tyrannosaurus Rex. nama manja Rex hihihi…

Advertisements

5th day posa

Posted: Monday, September 17, 2007 in General

dlm bulan posa ni 30min aje maximum utk meeting.. bila lelama confirm ngantuk hihihi..

2nd day posa

Posted: Friday, September 14, 2007 in General

jiran-jiran kat opis hihi..

1st day posa

Posted: Thursday, September 13, 2007 in General

wa tahu wa akan cepat bosan kalau tak dapat makan. so, ari ni wa bawak kamera wa yg comel, tampan lagi bergaya ni ke opis hihihi.. bila boring boleh la wa buat experiment.

meja jiran sebelah..

phone kat meja wa.. ext no. tak pernah nak ingat

keyboard ni wa guna dari tahun 1994.. yg lain agak baru

macam2 adaaa..

alamakkk.. tray dah nak penuh

hahaha.. gila

Posted: Tuesday, September 11, 2007 in General

NST semalam..

PETALING JAYA: Ministries must answer for the instances of mismanagement disclosed in the Auditor-General’s Report, the deputy prime minister said.

The report highlighted several cases of the misuse of public funds, including the payment of RM224 for a set of four screwdrivers costing about RM40 in the market.

The report said the government paid RM8.39 million more than the market price in 2002 for the purchase of 13 items for the National Youth Skills Institutes programme. These included technical books consisting of 10 titles priced at RM10,700 and a 3.1 megapixel digital camera that was bought for RM8,254.

Najib also said ministry secretaries-general had no authority to approve funds for direct negotiation tenders because these projects had to go through and were decided by the Finance Ministry.

Earlier, the deputy prime minister gave away prizes to the winners of the golf tournament.

The Business Times Golf Invitation is an annual event, started in 2001, aimed at fostering rapport between newspapers and corporate leaders.

The first prize winner, Nor Saiful Zaini Nasiruddin, walked away with a Nokia 6300 handphone; second-placed Datuk Vincent Lee won a Fuji Xerox DocuPrint 204A printer; and third-placed Mohd Aref Mohd Ali received a Nokia 250 handphone.

Also present were NSTP chief executive officer Datuk Syed Faisal Albar, Tenaga Nasional senior vice-president (operations) Datuk Md Sidek Ahmad and NSTP group editor-in-chief Datuk Hishamuddin Aun.

BMW Malaysia had sponsored a BMW 320i for a hole-in-one.

yg lain wa tak tahu tapi 3.1 megapixel digital camera for RM8,254 memang mengarut tahap dewa gaban.

Nikon D80 yg 10.2 megapixel, DSLR yg best tu pun baru RM4,100.

last long ride before posa

Posted: Saturday, September 8, 2007 in General

mcm biasa.. wa start kayuh dari rumah. keluar kul 7.30 & jumpa Dicky kat simpang nak masuk ke Ulu Langat area pekan Batu 9.

kengkawan yg lain tunggu kat pekan Batu 14. ramai ari ni.. dekat 20 orang. superstar Kim pun ada. tapi 10 orang aje yg buat Broga Classic. Kim pun tak mau ikut sampai habis.. half way pastu pusing balik.

10 orang ni terdiri dari 7 lelaki & 3 pempuan. wa ingat bila ada pempuan boleh gak me-neutral-kan pace mamat2 yg lelaju tu. hampehhh… rupa2 nya pempuan ni yg laju. LAJU GILA hahaha.. silap orang daaa..

dari Batu 14 > Batu 18 > Tekala > Semenyih > Broga, pace laju nak mampus.. tak larat wa nak ikut. dekat 40km/h.. dia org tak tahu ke jauh lagi perjalanan :p sampai Broga baru +/-50km.

tabik spring wa kat Andrea, Jasmine & Emily. Andrea ni langsung tak nampak mcm org “bersukan” tapi dia yg paling power. wa caya sama lu beb!!!

yg ni lagi best.. lepas pekan Kuala Klawang sampai la nak start panjat belakang Peres wa draft belakang Andrea beb hahaha.. tak leh nak overtake langsung. +/-15km gak la dia tarik. dia tarik 30km/h to 32km/h. masa start climbing dia terus hilang – wa kena drop :p pastu Jasmine & Emily overtake wa dgn selambanya aduhhh.. tak puas hati.

masa last climb kat belakang Peres.. 1st group sampai puncak Adzim, Andrea, Jasmine & Emily hahaha.. semua pempuan sampai dulu.

2nd group Bacin, Arif & Alex.. pastu Dicky sampai sesorang hihi.. hampir kantoi. pastu kawan Adzim.. lupa lak nama dia. last Jeff.. sekali dia tumpang truck orang daaa.. yg ni kantoi habis.

total : 167km

average : 25km/h (banyak bukit daaa..)

total riding time : 6hrs 30min

kali ni tak ada stop for heavy lunch. kita orang stop 1st kat pekan Broga utk makan buah & refill air about 20min. 2nd kat simpang nak panjat ke Jeram Toi for about 5min.. refill air aje.  3rd stop kat Petronas Kuala Klawang about 20min for refill pastu makan roti. last stop dah nak sampai pekan Batu 18, sebab semua dah habis air – cuaca panasss..

wa sampai rumah tepat kul 4.00pm.. penat tapi puasss..

hihihi… 6 – 0

Posted: Wednesday, September 5, 2007 in General

lu tengok 2nd goal.. lawa siol.

start dari Agger yg membuat hantaran jauh yg cantik kepada Arbeloa terus kepada Babel… tergolek 2 org defender Derby dan goooaaallllll…