Archive for February, 2007

congrats to mr. ironman..

Posted: Sunday, February 25, 2007 in General

“The day began with 549 competitors from 33 different countries. Most of the 465 finishers probably had an inkling that they were about to embark on a journey that they wouldn’t soon forget.

They were right.

Lotto Ironman Malaysia is not the easiest race you could choose to do in your lifetime, but it is almost guaranteed to be an unforgettable experience. One after another the finishers came across the line, letting us know how tough the experience was.”

– from http://vnews.ironmanlive.com/

to adzim, ungku azhar, azwar, bean, steve, zabil & all finishers.. CONGRATS.. caya sama lu.. bukan main2 ooo.. “THE TOUGHEST SHOW ON EARTH” – korang memang power beb.. timing lain citer. yg penting sekarang korang dah jadi IRONMAN.

aduhhhhhh.. bila dapat sms & dengar citer LIVE from langkawi dari azmar, jaja & asri wa dah ngeri nak join ironman..

mamat2 yg gi ironman ni training gila babi bai.. if lu tak cukup training confirm kantoi. wa punya swimming baru “setahun jagung”.. part swimming ni la yg wa paling takut sekali. memang la kena rajin training.. tu yg susah tu – kena korban masa & duit.

pastu dia org ni punya mileage utk biking je perghhh.. 1 kali kayuh kurang2 150km.. ada yg sampai 200km utk 1 ari punya kayuh.. ada beraniii.. lu berani lu jalan dulu hihihi..

ada rezeki wa akan buat gak IRONMAN ni.. sabar bacin, sabarrr.. kasi training cukup2 dulu :p

ok sekarang kita fokus dulu event yg dah dekat ni.. training for KLIM – ari rabu start kerja lepas cuti lama for chinese new year. petang tu wa gi lari kat gym je.. plan nak run 30min je sebab selasa tu dah buat long ride 133km ke bagan lalang. lari punya lari.. after 30min – syok la pulakkk.. terus buat 1hr. dapat la 10km hihihi..

ari khamis wa gi run sambil tengok orang kat tasik titiwangsa.. dapat la 10km. timing 1hr gak.. layannn..

jumaat buat speedwork.. dah lama tak buat speedwork – nak terkeluar jantung dibuatnya.. menu : 100m x 10 & 200m x 5 perghhh.. lepas tu bodoh jab 5min :p

sabtu – for the 1st time wa tak buat apa.. kayuh pun tidak hahaha.. rest daaa..

ari ni ahad – buat long run dgn jamil. 30km.. double hill + bkt aman to sri hartamas & back.. lepas habis lari jamil kata ari ni kita lari slow gila hihihi.. utk ari ni – takat tu aje yg wa mampu lari hahaha.. sorry ye jamil.

double hill – 1hr 15min.. junction kat tugu negara to sri hartamas – 1hr 9min.. beli & minum air kat petronas sri hartamas – 3min 27s.. sri hartamas to parking bkt aman – 1hr 10min.. so ari ni punya long run 3hr 38min

emmm.. lawa gak la awek ni

Advertisements

jiwa kacau..

Posted: Tuesday, February 20, 2007 in General

ni wa punya kerja from last week sampai la pagi tadi.. ni la akibatnya bila jiwa kacau :p

tuesday – 10km run.. keluar opis terus gi tasik titiwangsa.. tgh ada mood utk lari.. titiwangsa flat aje.. dapat la 54min.

wednesday – 10km run.. plan nak gi titiwangsa tapi cuaca mcm nak hujan so lari kat gym je la.. 1hr.

thursday – 8km run.. ada workshop kat celcom academy so balik cepat & terus gi tasik permaisuri join azmar, doc hisham & doc amir.. 55min.

friday – 2km run.. 2nd day workshop kat celcom academy. baru lari about 2km kat tasik permaisuri sekali hujan pun turun daa..

saturday – 70km bike.. kayuh kat ulu langat dgn azwar yg tgh taper for ironman langkawi. start dari rumah & jumpa azwar kat batu 14 pastu panjat perez & bukit tekali. average 25km/h.

sunday – 22km run.. do the long run with azwar, jaja, ayam, laif, azmar & abg hj z at putrajaya. wa punya timing 2hr 23min.

monday – 55km bike.. start dari rumah dicky kat bandar tun razak ke putrajaya and back. 2hrs with average 27km/h

and today – 133km bike.. start from my house to bagan lalang and back. with shakir, alwin, shah, dicky, man & 2 org mamat lagi yg aku lupa nama hihihi.. yg lain start dari rumah masing2 & we meet up along the cheras highway. average 28km/h and total riding time 4hrs 44min.. banyak syokkk..

emmm.. esok nak buat apa ye?? huhu.. esok dah start kerja laaa..

stage 9 LTdL @ perez

Posted: Sunday, February 11, 2007 in General

gi tgk LTdL kat genting perez – ulu langat dengan “hantu2” :p marvelousss..

p/s : tu pasal la wa malas jadi photographer.. gambar wa sekeping pun tak ada hihihi.. cobaannn..

stage 8 LTdL – genting highlands

Posted: Friday, February 9, 2007 in General

tengok dari dekat stim siol.. rasa nak balik rumah pastu amik basikal & kayuh. happeninggg..

kat genting wa jumpa si geoff & si awea. lu ingat wa ponteng kerja ke.. wa amik cuti daaa.. hihihi..

results click sini – Le Tour De Langkawi 2007 Official Website.

menu for this week..

Posted: Sunday, February 4, 2007 in General

the whole week wa ada course kat amcorp mall pj.. kena study unix – solaris 10. wa teruja bila tgk logo kat buku yg wa dapat ni..

sama kan?? hihihi..

class abis kul 5.00pm.. federal highway tak jam mcm kat jln tun razak.. before 5.30pm wa dah sampai kat taman tasik permaisuri. banyak syok ooo..

monday – run. pace : ikut suka sambil tgk orang.. 2 loop x 4km.. 1st loop : 22min 57s. 2nd loop : 23min 15s. 8km = 46min 12s.

tuesday – swim. alamakkk.. lupa nak amik timing daaa.. wa buat dlm 500m or 600m je.. banyak lepak.. badan rasa letih.

wednesday – run. pace : ikut dicky. laju mamat ni.. wa semput ikut pace dia.. +/-6km – kira buat speedwork la ni hihihi.. timing : lupa nak tekan stop :p

thursday – bike. buat loop start from rumah wa pastu ikut highway cheras-kajang.. masuk jln lama ke kajang.. masuk highway ke semenyih dekat tesco kajang.. lalu kajang perdana.. masuk jalan lama kajang-semenyih.. masuk jln sg lalang.. nirwana.. sg tekala.. bt18 langat.. b14 langat.. bt9 cheras.. end kat rumah wa. route ni rolling je.. dapat 71km. total riding time : 2hr 35min. average 28km/h.

friday – class half day.. lepas solat – shopping :p

saturday – run @ double hill. pace : very slow & steady.. ikut asry hihihi.. 11km – 1hr 22min. tapi kaki wa kat atas peha ni sakit la.. aduhhh..

malam gi dinner kawin syas. selamat pengantin baruuu..

sunday – bike @ ulu langat with 2 hard climb.. genting peres -10km & bukit tekali 3km (ada yg panggil bkt hantu.. ada yg panggil bkt cilaka *maybe org tu marah sgt kot* hahaha..) total 80km. riding time – 3hr 10min. average 25km/h.

erghhh.. esok kena masuk opis.. petang jalan jam gilaaa..  !#$%&* potong stim.