Archive for August, 2006

mizuno still number one

Posted: Thursday, August 31, 2006 in General

last sunday sempena birthday wa, kasut adidas adizero cs2 telah selamat dirasmikan. saje try test tengok before the actual race nanti. eemmm.. lepas 21k susah mau cakap la.. but overall wa rasa mizuno wave aero yg before this wa pakai lagi best.. mizuno still number one. itu kat kaki wa.. kat kaki lu wa tak tahu la. lepas ni wa tak sabar pulak nak rasmikan zoot trifit racesuit hihihi.. semuanya wa dapat sempena birthday wa.. wa yg kasi hadiah kat diri wa sendiri hahaha..

monday wa jadi hamster lagi but this time hamster atas basikal. bertahan 30min je.. bosan gila.. pastu lari 2km.. pastu borak je lebih.

selasa tak jadi gi swimming.. hujan lebat.. jalan kat kolumpor ni bila hujan je walaupun tak lebat guarantee jam nak mampusss.. erghhh.. tension tahap cipan.. bukan kat hujan but kat jalan jam.

wa masuk rat race. lunch tadi gi briefing kat menara telekom. rat race ari selasa next week. celcom hantar 1 team. join dgn team telekom and subsidiaries.. so total ada 5 team dari telekom. lepas briefing amik gambar.. if bernasib baik keluar la kat the edge or the sun.. hihihi.. boleh tunjuk kat orang kampung nanti.

wa makan banyak ari ni.. pagi – nasi empit.. lunch – mkn nasi campur free kat telekom.. kul 3.00pm – pizza 2 keping & kek.. free gak.. kul 4.30pm kek ice cream + cheese.. pun free sempena birthday wa & reen.. tq kengkawan.. lepas tu karaoke setengah jam.. hihihi.. party kat opis beb.. happening!!

disebabkan rasa bersalah makan banyak.. menu ari ni – 10km kerja kerasss.. padan muka wa.. but good workout ari ni.. syok.

10 ari lagiii.. alamakkk.. 9 ari lagi daaa.. dah kul 12 malam.. merdeka.. merdeka.. merdeka..

hamster on the treadmill..

Posted: Friday, August 25, 2006 in General

2 ari ni, petang je hujan lebat gila.. sampai banjir kat beberapa kawasan dlm kolumpur ni. so semalam swimming cancel.. 5.30pm je terus blah jemput wife. lepas tu sangkut kat highway mahameru.. kul 8.00pm baru sampai rumah.. aduhhh..

ari ni kat opis ramai staff yg cuti.. 4.00pm dah start hujan.. wa bosan.. 4.15pm terus blah gi gym kat 2nd floor.. kat gym tak ada org lagi.. hihihi.. line clear.. on tv.. on ipot.. jadi hamster ari ni. menu 10km – easy. syok la pulak.. tetiba je kat meter tu dah 10.4km. so wa pun cukupkan jadi 11km.. +/- 1hr.

around 6.15pm blah dari gym.. sangkut lagiii.. ari ni dekat kul 9.00pm wa sampai rumah.. aduhhh.. penat ooo.. lapar pulak tu. masa ni memang wa tension dgn government.. dah la petrol mahal.. jalan pulak memanjang jam je.. wa rasa membazir je isi minyak pastu sangkut ari2 dlm jam. emmm.. if harga petrol tinggi pastu jalan tak jam, org ramai tak la bising sangat.. wa pun rasa ok laaa..

wa paham kenapa harga petrol mahal sekarang ni.. banyak faktor luar yg susah & mungkin tidak dapat dikawal oleh government kita.. but isu jalan sesak ni tak ada kena mengena dgn perang kat timur tengah tu.. tak ada kena mengena dgn america.. tak ada kena mengena dgn taliban or hezbollah.. ni semua pasal perancangan dalaman negara kita sendiri.. arghhh.. citer banyak pun tak guna.. nanti ada je alasan dia tu. baik wa swim-bike-run-main-makan.. jiwa tak kacau.. hati pun senang.. tak payah wa sumpah2 mcm sultan melaka.

menu utk esok.. sabtu.. kayuh slow & steady kat putrajaya +/-60km.

menu utk ahad.. long run kat putrajaya 21km.

aiyaaa.. 15 ari lagi.

50/50..

Posted: Monday, August 21, 2006 in General

1st 3hrs je bersemangat buat kerja kat opis.. lepas tu bosan. kaki still ada rasa lengoh2 sikit effect dari long run semalam.. tetiba kepala otak wa ni terfikir – if 20km dah rasa mcm nak mampusss.. how about 42km nanti?? or after 20km.. apa akan jadi lepas 42km??

kenapa before this buat long run rasa syok.. tetiba semalam struggle nak habiskan 20km.

kenapa wa rasa mcm tak ready je kali ni.. masa 1st marathon last march tak mcm ni.. masa tu wa feel good.. confident & wa tak sabar nak tunggu race day. Bila race baru tahu langit tu tinggi ke rendah hahaha..

arghhh.. ada 19 ari lagi. belasah je laaa..

oii kengkawan and awek2 semuaaa.. this weekend birthday wa.. so tak nak kasi hadiah ke kat wa?? kasi la benda yg murah2 i.e. swimming cap ke.. goggle ke.. running cap ke.. race belt ke.. hihihi.. wa suka dapat barang free ni :p

p/s : wa upload 2 lagu lagi kat Click PLAY to listen.

lepak..

Posted: Sunday, August 20, 2006 in General

long run last sunday dgn faie, azmar & doc amir memang best.. menu 20km.. kaki ok.. dada ok.. semua ok laaa.. on monday buat recovery run kat gym 2km.. pastu borak je lebih :p

on tuesday evening selalunya gi swim but this time tak jadi.. aina jatuh kat sekolah & tangan dia maybe terseliuh.. gi klinik.. doctor cakap ok.. nothing serious.

wednesday until saturday ada kat kampung.. tak lari.. tak swim.. tak main.. nothing.

this morning buat long run lagi but this time kat tasik permaisuri.. menu 4km x 5 = 20km. lari sesorang.. makkk oiii.. the last 2 loop rasa mcm nak mampusss.. timing still sama mcm last week – 2hrs 20min.. tapi dia punya penat aduhhh..

masa tengah semput tu wa nampak ada korean cycling team tengah training kayuh.. semua pakai jersey korea.. 10 to 15 of them. lawa gak jersey korea tu.. tak silap wa ada sikit2 mcm germany punya jersey.. maybe dia org nak gi ulu langat kot.

bila dah habis lari wa lepak tepi tasik buat stretching.. ada mamat ni tegur wa.. alamakkk.. nama dia lupa daaa.. chia or leong or entah la.. tak ingat.. dia tanya “selalu ke masuk lari2 ni?” wa jawab “selalu gak la”, dia kata dia pun selalu gak.. this coming mizuno wave run & putrajaya marathon pun dia dah register. wa cakap wa pun sama.. dia ni ok gak – friendly.. lama gak la wa borak dgn dia. pastu yg tak bestnya dia cakap wa sama category dgn dia – junior veteran hahaha.. sebab dia tgk wa punya rambut byk putih2 hihihi.. wa cakap dgn dia “no laaa.. not yet.. next week baru 35.. itu putih2 mau tumbuh saya tak boleh buat apa2 ooo..” terus wa tak suka kat dia hihihi..

balik rumah, lepas mandi.. kaku kat atas katil sampai tengahari.. perghhh penat gila ari ni.

mother-in-law..

Posted: Sunday, August 20, 2006 in General

last wednesday morning masa wa nak parking keter kat opis tetiba handphone wa bunyi.. wa jarang dapat call before 8.00am. Cousin wife wa call.. dia kata “mak sakit.. dia tak leh gerak & tak leh cakap.. mcm wak yassin”.. wak yassin is bapak sedara wife wa. wa terus naik opis.. call wife pastu kasi settle benda kat opis sikit lebih kurang.. kasi tahu boss.. 9.30am jemput wife kat opis dia.. balik rumah amik aina.. terus balik yong peng. wa terpaksa tinggalkan hafiz yg tengah sekolah & tengah exam dgn mak wa.

mother in law kena stroke. umur dia 74thn. few hours before kena stroke dia sihat.. still boleh berkebun. dia tak ada darah tinggi or kencing manis. abang ipar wa ari selasa tu baru je datang melawat dia & balik kul 8.00pm.. dia kena stroke ari yg sama kul 10.30pm. abang ipar & akak ipar wa siap amik rambutan dgn mak wa petang tu.. gelak2 mcm biasa.

father in law pulak umur dia dah 78thn.. but still boleh panjat pokok rambutan beb.. bawak motor pun steady lagi. abah wa ni tak byk cakap.. ada 2 citer je bila lepak dgn dia.. citer pasal communist or jepun and citer pasal tanaman, sayur sayuran & pokok2.

mak wa kena tahan 3 ari kat hospital batu pahat. wife wa tidur kat hospital. doctor kata semua ok.. jantung.. tekanan darah.. semua ok. so ari jumaat petang dapat keluar hospital but still dia tak leh bangun or makan dgn sendiri.. tangan kiri je yg dapat gerak. buat masa ni mkn pun tak boleh.. kasi susu je.. tu pun kena pakai tube yg masuk dari hidung. dia selalu tidur.. kengkadang je mata dia bukak mcm carik org. lepas tu tidur balik.

sekarang ni akak ipar wa – kak long yg jaga mak kat kampung. wa dah balik kl semalam. skg ni dah 2 kali bawak mak wa gi urut kat area batu pahat.. wa tak tahu nak buat apa.. blur.. org suruh wa buat ni, wa buat.. org suruh wa buat tu, wa buat.. utk kasi mak wa ok & sihat balik, apa saje wa akan buat.. tu pun kena dapat green light akak ipar & abg ipar. wa ni pak su.. next week balik kampung lagi..

slow but bergaya..

Posted: Tuesday, August 15, 2006 in General

zoot trifit racesuit.. match with

this adidas adizero cs2. perghhh.. marvelousss..

p/s : wa ada upload 2 lagu lagi kat sini.

liverpool 2 chelsea 1

Posted: Monday, August 14, 2006 in General

yeaaa.. dah menang 1 cup.. so tak la tertekan sgt lepas ni.. janji dah ada 1 cup.. yg lain2 tu korang rebut la reramai hihihi..

dah lama tak kayuh.. last kayuh masa pd triathlon on 23rd july. so lepas gi pasar ari sabtu ari tu wa ikut azmar & kawan dia kayuh kat area putrajaya. start lambat la sikit sebab kena gi pasar dulu.. gi pasar once a week je utk beli stock seminggu. kul 10.00am gak la baru start kayuh. dapat la 50km ++.. just kayuh slow & steady about 20 to 25km/h, tak leh nak tekan lebih sebab ahad tu nak buat long run pulak.

ahad punya menu – 20km. azmar, doc amir & faie memeriahkan suasana. buat long run ni sesorang tak syok.. cepat boring. this week punya long run best.. kaki ok.. during run & after run. timing pun ok la 2hrs 20min.. tak laju & tak slow.. just nice pace utk buat long run. tinggal 26 ari lagi..

kat blog ni tak leh taruk lagu.. so wa bukak lagi satu blog utk kongsi lagu2 yg wa suka.. bukan yg popular tau.. lagu2 yg wa suka je. sekarang ni tak la banyak lagu kat situ.. dekat 10 lagu je.. nanti slow2 wa tambah la lagi.. Click PLAY to listen.. so enjoyyy..